akullllll

Akullore me limon dhe borzilok është një ëmbëlsirë e freskët dhe aromatike e realizuar me një bazë të lëngut të limonit dhe fletëve të borzilokut.

Kjo është një ëmbëlsirë mesdhetare e cila preferohet shumë në një moment pushimi ose pas një vakti të bollshëm.

Përgatitja:

Në një tenxhere vendosim ujë me sheqer me pak gjethe borzilok e lëmë të valojë, më pas e heqim nga zjarri. I shtojmë lëngun e limonit.

akullore 1

Më pas përziejmë të gjithë përbërësit në enën përkatëse sëbashku me akulloren, në mënyrë që të bëhen një masë homogjene.

akullore 2

Në pjatën që do të serviret vendosim akulloren në formë të rrumbullakët, dhe sipër e zbukurojmë me gjethet e borzilokut sipas dëshirës dhe me lëkurë limoni të grirë imët./tvklan.al