Përbërësit:
125 gr çokollatë e zezë
1 e verdhë veze
130 gr miell
50 gr sheqer
50 gr gjalp
1 bustinë vanilje
Pak maja për ëmbësira
Përgatitja:
Fillimisht shkrijmë çokollatën duke e bashkuar me gjalpin.
Në një tas tjetër bashkojmë të verdhën e vezës me miellin, majanë dhe vaniljen. I shtojmë dhe çokollatën e shkrirë.
E trazojmë me një lugë druri për të krijuar një masë uniforme dhe më pas punohet me duar.
Hapeni brumin e krijuar në mënyrë që të krijohet shtresë e hollë dhe me pas me fromën e përzgjedhur presim biskotat.
I vendosim në një tepsi ku kemi shtruar më parë një letër furre. I fusim më parë rreth 10 minuta në frigorifer, që të ruajmë formë. Më pas I fusim në furrën e parangrohur në temperaturë 180 gradë për rreth 15 minuta.
Kur të jetën gati i nxjerrim nga furra dhe i lëmë për të ftohur. Biskotat tuaja tashmë janë gati për tu servirur./tvklan.al