Përbërësit për 4 persona:
4 patate
500 g brokoli
200 g sallam
1 bustinë shafran
80 g gjalp të grirë kançkavall
500 ml qumësht
arrëmyshk
50 g miell
kripë
Përgatitja:
Presim patatet në feta dhe i vendosim të ziejnë në ujë pak të kripur, për 10 minuta, sëbashku me brokolit. Në një tigan shkrijmë gjysëm e gjalpit, shtojmë miellin, qumështin dhe shafranin. Masën e krijuar e ziejmë për rreth 10 minuta në zjarr të shumë të ulët dhe e rregullojmë me kripë dhe arrëmyshkun.
Në një tepsi të formës që dëshironi shtrojmë fillimisht patatet dhe pak djathë kaçkavall. Më pas shtojmë salcën beshamel që përgatitëm, sëbashku me sallamin dhe në fund brokolit. E përsërisim këtë proces derisa përbërësit të mbarojnë. Në fund i vendosim në furrë me 180 gradë, për 20 minuta. /tvklan.al