10 kokrra domate të vogla (pomodorini)
8 fletë borzilok
vaj ulliri
ullinj të zinj (12 kokrra)
1 thelbinj hudhër
kripë
250 g djathë mozzarella
rigon
bukë, (preferohen panine)
Përgatitja:
Fillimisht presim bukën në 4 feta të trasha rreth 2 cm dhe therojmë pak në një tigan kundra ngjitjes. I heqim nga zjarri kur të marrin një ngjyrë si të artë, më pas i kalojmë përsipër thelbinë e hudhrës në mënyrë që të marrin pak aromë.
I lemë mënjanë dhe kalojmë në përgatitjen e përbërësve që na nevojiten për të bërë brusketat.
Fillimisht presim mozzarelën në kubikë jo shumë të mëdhenj. Të njëjtën prerje ndjekim edhe me domatet. Në një tas hedhim mozzarelën, ullinjtë e zinj dhe domatet. Masës i shtojmë edhe borzilokun të cilin e copëtojmë me duar, rigonin, vajin e ullirit si dhe pak kripë.
I përziejmë përbërësit mirë e mirë në mënyrë që të marrin shijen e njëra tjetrës.
Vendosim në pjatë bukën dhe lart i shtojmë masën e krijuar.
Redaksia/e.k