Përbërësit:

500 gr mish i grirë,

1/4  qepë e thatë e grirë

2 qepë të njoma të grira

Dy lugë salcë soje

Dy hudhra të grira

Gjysmë lugë xhinxher i grirë

Një lugë vaj sesami

Një lugë piper

Disa të verdha vezë

Petë sfoljete

Përgatitja:

Në një tas të madh, përzieni së bashku mishin e grirë, qepët e njoma dhe të thata, salcën e sojës, hudhrat, xhinxherin e grirë, vajin e susamit dhe piperin, duke krijuar një masë uniforme.

Më pas marrin një petë sfoaljate dhe e presim në radhë. Vendosim mbushjen e mishit në qendër të rrethit dhe më pas pjesët anash i lyejmë me të verdhën e vezës. Më pas e mbyllim në petën, duke krijuar një formë gjysmë hëne.

I skuqni në vaj të nxehur mirë më parë, derisa të marrin një ngjyrë të artë.

I dekorojmë me pak sakcë të kuqe pikante dhe me qepë të njoma të grira sipër./tvklan.al