Bankers Petroleum

 • Qeveria nuk tërhiqet nga arbitrazhi me “Bankers Petroleum”

  Qeveria shqiptare nuk është dorëzuar në betejën e arbitrazhit me “Bankers Petroleum”, edhe pse humbi gjyqin disa javë më parë, mbi çështjen e pagesës së 57 milion dollarëve taksa, të llojit tatim mbi fitimin. Burime zyrtare pranë Avokaturës së Shtetit thanë për televizionin Klan se janë në proces konsultimi...
 • Investime në përroin e Zharrëzës, marrin fund përmbytjet

  Rreth 8 mijë banorët e fshatrave Zharrëz, Frashër dhe Sheqishtë nuk do të përballen më me përmbytjet e përvitshme gjatë sezonit të shirave. Kompania Bankers Petroleum në bashkëpunim me Bashkinë Patos po kryejnë pastrimin dhe rehabilitimin e Përroit të Zharrzës me një vlerë totale investimi që arrin në mbi...
 • Bankers Petroleum mbështet me financim ujësjellësin në fshatin Belinë

  Kompania Bankers Petroleum ka mbështetur rikonstruksionin e ujësjellësit të fshatit Belinë në Fier, duke përmirësuar furnizimin me ujë për 2000 banoreve të kësaj zone. Investimi me vlerë 100 mijë dollarë do të sjellë furnizim të vazhdueshëm me ujë brenda normave të lejuara. Zona ka patur probleme të mëdha me...
 • Hapet beteja ligjore me “Bankers Petroleum”

  Shteti shqiptar do të nisë betejën ligjore me Bankers Petroleum. Pas 1 viti përplasjeje me kompaninë për çështjen e pagesës së tatim fitimit, vendimin përfundimtar se kush ka të drejtë do ta japë Gjykata e Arbitrazhit Ndërkombëtar. Qeveria vendosi 5 muaj me parë ta ankimojë në arbitrazh çështjen e...
 • Prokuroria rihap hetimet për Bankers Petroleum

  Prokuroria e Fierit ka rihapur hetimet për kompaninë e naftës Bankers Petroluim për ngjarjet e prillit 2015, ku si pasojë e hapjes së puseve të reja u shkatërruan shtëpitë e banorëve të fshatit Zharrzës dhe jo vetëm. Këto hetime u mbyllen nga prokuroria e Fierit, por kryeprokurori Adriatik Llalla...
Emisione