Galeria Kombëtare e Arteve

 • Galeria Kombëtare e Arteve të Bukura bëhet Muze

  Projektligji i ri për artin dhe kulturën prek edhe institucionet e arteve pamore e konkretisht Galerinë Kombëtare të Arteve. Me ndryshimet e propozuara nga Ministria e Kulturës, pas më shumë se 60 vitesh ky institucion nuk do të jetë më Galeria Kombëtare e Arteve por Muzeu Kombëtar i Arteve...
 •  “E tashmja” e Mia Enell

  Me një të shkuar artistike të mirë, me ekspozita personale dhe kolektive të hapura në galeri apo muze të Francës, Spanjës, Italisë dhe Shteteve të Bashkuara, suedezja Mia Enell i prezantohet publikut shqiptar me “Tani Tani Tani”. Si hapësirë për të vendosur krijimtarinë e saj të fundit shfrytëzoi katin...
 • “Për tej të figurshmes” nga Zinni Veshi

  Në kulmin e krijimtarisë së tij, siç e quan kuratori Krenar Zejno, piktori shqiptar Zinni Veshi vjen nga New-Yorku në Tiranë për të prezantuar në Galerinë Kombëtare të Arteve, më së tepërmi 25 vitet e fundit të punës së tij. Artisti shqiptar që bashkë me Bill Mensching iu besua...
 • “Rilind” Galeria Kombëtare e Arteve

  Kjo është hera e dytë, pas 7 vitesh që Galeria Kombëtare e Arteve, njeh një dyndje vizitorësh, aq sa shumë prej tyre janë të detyruar të presin në hyrje të saj. Arsyeja është ekspozita me piktura dhe skulptura që për kuratorit përbëjnë “Kryeveprat e Artit Italian të viteve 1900”,...
Emisione