INSTAT

 • Shqipëria gjeneron 300 mijë ton më pak mbetje urbane

  Shqipëria prodhoi në vitin 2016, 300 mijë ton mbetje më pak se vitin 2015. Instituti i Statistikave raporton se përveç rënies së sasisë edhe menaxhimi i tyre ka qënë në rënie. Krahasuar me vitin 2015-të, vendi ynë asgjësoi 100 mijë tonë më pak, duke u ulur me 8%. INSTAT...
 • Rritet punësimi me 3.4% krahasuar me një vit më parë

  Në kontrast me zhvillimet e tjera, në 6 muajt e parë të vitit punësimi ka shënuar rritje. Instituti i Statistikave ka publikuar anketën e forcave të punës, ku rezulton se vetëm gjatë tremujorit të dytë, punësimi është rritur me 3.4% , një normë mjaft e lartë vjetore, të cilën...
 • Shqiptarët punojnë më shumë se evropianët

  Shqiptaret punojnë 3 javë më shumë në vit se evropianet. Është ky përfundimi i arritur nga krahasimi i statistikave shtetërore në vendin tonë krahasuar me ato në Bashkim Evropian. Shqiptarët jo vetëm që nuk janë dembelë por punojnë më shumë se evropianët. Ky konkluzion është arritur nga krahasimi i...
 • Pushimet janë luks për shqiptarët

  Kohën për të pushuar e presin të gjithë. Valixhja gati dhe deti e dielli i presin shqiptarët. Por kjo nuk është e mundur për të gjithë… Sipas Institutit të Statistikave, në vitin 2015 shqiptarët kanë shpenzuar rreth 45 milionë euro për pushime brenda dhe jashtë vendit. Sipas të dhënave...
 • Bien eksportet në Qershor, INSTAT: Deficiti tregtar rritet me 8.4%

  Eksportet e mallrave shqiptare drejt vendeve të tjera kanë shënuar rënie gjatë muajit qershor të këtij viti. Sipas Institutit të Statistikave, rënia është shënuar si krahasuar me një vit më parë, por edhe me muajin paraardhës, Majin. Shkakun më të madh në këtë performancë e ka dhënë grupi minerale,...
 • INSTAT: Rritja ekonomike 3.94% në tre muajt e parë

  Për tre muajt e parë të vitit ekonomia shqiptare është rritur me 3.94%. Pavarësisht motit të ftohtë dhe izolimit që pati i gjithë vendi gjatë janarit, ndërtimi dhe aktivitetet financiare ia kanë dalë që të kontribuojnë në rritjen e ekonominë vendase. (GRAFIK) Krahasuar me një vit më parë, sektori...
 • 101 leje ndërtimi në tre muaj

  Ndërtimi do të jetë një nga sektorët që pritet të ketë rritjen më të madhe këtë vit. Sipas të dhënave të INSTAT gjatë 3 muajve të parë të 2017-ës janë dhënë gjithsej 101 leje ndërtimi, një rritje me afro 140% krahasuar me një vit më parë. Kryeqyteti renditet i...
 • Tregtia dominon ekonominë shqiptare

  Në ekonominë shqiptare dominon tregtia. Pjesa më e madhe e ndërmarrjeve aktive kanë si aktivitet shit-blerjen, duke lënë pas industrinë, ndërtimin dhe bujqësinë. Në regjistrin e strukturës ekonomike të Institutit të Statistikave, rezulton se 54% e bizneseve aktive shtrihen në zonën e Tiranës, Fierit dhe Korçës, ndërsa pjesa tjetër...
 • INSTAT rishikon me ulje ekonominë për dy vite

  INSTAT ka rishikuar me ulje rritjen ekonomike për vitin 2014-të dhe vitin 2015-të. Nga 2.2% që ishte vlerësimi i parë i Institutit të Statistikave, 2014 është rritur 1.77%. Po ashtu edhe 2015-ta u vlerësua fillimisht me një rritje 2.7%, ndërsa në publikimin e sotëm kjo rritje është ulur në...
 • INSTAT: Shqipëria ka 208 mijë të papunë

  Shkalla e papunësisë për vitin –të ka rënë me 1.9 %. Instituti i Statistikave raporton se në bazë të anketës së forcave të punës, rezulton se në Shqipëri ka gjithsej 208 mijë të papunë, ku shumica janë meshkuj. Struktura e tregut të punës në vendi tonë ndahet në dy...
 • Ekonomia rritet me 3.46% në vitin 2016

  Ekonomia është rritur me 3.46% në vitin 2016, duke tejkaluar edhe pritshmëritë që ka vlerësuar qeveria në kuardin makroekonomik. Sipas Institutit të Statistikave, tremujori që ka performuar më mirë është ai i fundit, ku rritja arriti në nivelet 4%. Kontributin më të madh e ka dhënë gazsjellësi Trans Adriatik...
 • Rritet punësimi në ekonomi gjatë 2016-ës

  Punësimi në ekonominë shqiptare gjatë vitit 2016-të është rritur me 5.8%. Të dhënat janë publikuar nga Instituti i Statistikave, ku rezulton se në të dy kategoritë, femrat dhe meshkujt, është shtuar numri i vendeve të punës. Dega kryesore e ekonomisë e cila e ka patur kontributin më të madh...
 • Ja sa persona u aksidentuan në Janar

  158 persona u aksidentuan përgjatë muajit Janar të këtij viti. Të dhënat vijnë nga Instituti i Statistikave, sipas të cilit, ky numër është ulur, në krahasim me Janarin e një viti më parë, ku u aksidentuan 202 persona. Numri mesatar i personave të vdekur gjatë muajit Janar është 22 dhe krahasuar...
 • Albanian population raises for the first time in 16 years

  Albanian population is on the rise for the first time since 2001, according to INSTAT, or Albanian Institute of Statistics. The institute said Monday that Albanian population reached 2.88 million on Jan. 1, 2017. According to the data, Albania’s population rose by 1,000 people in 2016, due to the...
 • INSTAT: Deficiti tregtar në nëntor 26 miliardë lekë

  Instituti i Statistikave bën të ditur se deficiti tregtar i muajit nëntor ishte 26 miliardë lekë, duke u ulur me 10,5 %, krahasuar me të njëjtën periudhe me parë. Rritje shënuan si eksportet e mallrave me 17,4 % po ashtu edhe importet me 0.6%. Ajo qe vihet re muajin...
 • INSTAT: Çmimet, rritën shpenzimet familjare

  Vitin e kaluar qytetarët shqiptarë kanë shpenzuar me shumë para për nevojat e tyre të konsumit. Kjo jo për shkak të rritjes së mirëqenies, por të ndryshimit të çmimeve. Sipas të dhënave të Institutit të Statistikave, vitin e kaluar, shpenzimet mesatare mujore të familjeve për konsum llogariten afro 70...
 • INSTAT: Deficiti tregtar në Shtator 27 mld lekë

  Defiçiti tregtar u rrit në muajin Shtator të këtij viti me 10,6 %, krahasuar me Shtatorin e një viti më parë, duke arritur në 27 miliardë lekë. Të dhënat janë publikuar nga Instituti i statistikave sipas të cilit në krahasim me vitin 2015, deficiti në këtë periudhë u zgjerua,...
 • INSTAT: Inflacioni në Shtator 1.8%

  Infacioni, treguesi i nivelit të rritjes se çmimeve të konsumit në vend, ka shënuar një ulje të lehtë në muajin Shtator, krahasar me muajin Gusht. Sipas të dhënave të Institutit të Statistikave nga 2%, inflacioni muajin e kaluar ishte 1.8%. Në mbajtjen e këtij niveli prej 1.8% ndikim kanë...
 • INSTAT: Ekonomia u rrit me 3.21% në tremujorin e dytë

  Ekonomia shqiptare shënoi rritje me 3.21% në tremujorin e parë të këtij viti duke e çuar kështu në total 3.14% rritjen për gjysmën e parë të 2016-ës. Të dhënat janë bërë të ditura nga Instituti i Statistikave, i cili në analizën e bërë thotë se përveç bujqësisë të gjitha...
 • Eksportet bujqësore bien me Kosovën, INSTAT: U dyfishuan me Serbinë

  Gjysma e parë e këtij viti ka shënuar një zhvendosje të eksporteve bujqësore shqiptare nga Kosova drejt Serbisë. Shifrat e Insitutit të Statistikave tregojnë se në periudhën Janar – Qershor 2016, eksportet e perimeve shqiptare drejt Kosovës ranë me 3%, ndërsa eksportet e frutave u rritën lehtë. E kundërta ndodh...
Publicitet
Emisione