Julian Assange

 • Suedia heq akuzat për Assange

  Pas vendimit të Suedisë për të mbyllur çështjen për kreun e Wikileaks, Julian Assange, ky i fundit reagoi nga ballkoni i famshëm i ambasadës së Ekuadorit në Londër, ku qëndron i azil prej 5 vjetësh. Assange e cilësoi vendimin e prokurorisë suedeze një “fitore të rëndësishme”, por nga ana...
 • CIA dhe FBI, hetim punonjësve

  CIA dhe FBI kanë nisur një hetim masiv brenda rradhëve të shërbimeve inteligjente për të zbuluar personin që i dha Wikileaks mijëra materiale sekrete të publikuara tashmë nën emrin Vault 7. Materialet top sekrete tregonin mënyrat e piraterisë që përdorte CIA për të ndërhyrë në sistemet kompjuterike dhe aparaturat...
 • Akuzat për përdhunim, Assange jep dëshminë e plotë

  Julian Assange, ka deklaruar përpara prokurorisë suedeze se është i pafajshëm për sa i përket akuzave për përdhunim. Kjo është hera e parë që ai ka dalë në publik me versionin e tij të ngjarjeve mbi përdhunimin dhe akuzave të dhunës seksuale. Kreu i ‘WikiLeaks’, ka kaluar katër vjet...
 • Themeluesit të “Wikileaks” i pritet interneti

  Faqja e internetit “Wikileaks” njoftoi se themeluesit të saj, Julian Assange, i është ndërprerë aksesi në internet nga një strukturë shtetërore e paidentifikuar. Prej katër vitesh, Assange është ngujuar në ambasadën e Ekuadorit në Londër për të shmangur ekstradimin e tij bazuar mbi akuza për krime seksuale. Ngujimi nuk...
Emisione