KESH

 • Asnjë aplikim nga kompanitë energjitike për çmimet e reja

  Kompanitë e sektorit energjitik nuk kanë dorëzuar ende aplikimin për çmimet e reja të energjisë për vitin 2018-të. Burime zyrtare pranë Entit Rregullator të Energjisë thonë për televizionin Klan se është rënë dakord që KESH të mos jetë më pjesë e tregut të rregulluar, siç ka qenë deri më...
 • Tatimet bllokojnë llogaritë e KESH, në rrezik prodhimi i energjisë elektrike

  Korporata Elektroenergjitike Shqiptare ndodhet jashtë gjendjes së punës. Sikur të mos mjaftonte situata e vështirë e këtij viti në prodhimin e energjisë elektrike, tatimet kanë bllokuar të gjitha llogaritë e KESH që prej datës 31 Tetor. Televizion Klan ka siguruar një urdhër që drejtoria e tatimpaguesve të mëdhenj ka...
 • Vjeshta ul shpenzimet për blerje energjie

  Shirat e muajit shtator kanë arritur ta ndryshojnë paksa nivelin ujit në kaskadën e Drinit. Fierza është rritur me gjysmë metri, ndërkohë që është 25 metra poshtë kuotave optimale. Të dyja kompanitë si ajo e prodhimit të energjisë KESH, dhe ajo e shpërndarjes së energjisë kanë mbyllur importin për...
 • 90 mln euro për blerjen e energjisë elektrike

  Janë 90 milion euro që kompania e shpërndarjes së energjisë dhe KESH kanë shpenzuar deri tani për të blerë energji elektrike. Vlerën e ka bërë të ditur Ministri i Infrastukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri, i cili tha se pavarësisht situatës së vështirë, qeverisë nuk iu desh të prekte investimet...
 • Prodhimi i energjisë elektrike bie me 25%

  Vetëm në gjashtë muajt e parë të vitit prodhimi i energjisë elektrike ka rënë me 25%. Instituti i statistikave raporton se nga 4 mijë gigavat orë energji elektrike të prodhuara në vitin 2016-të, këtë vit Shqipëria ka rritur të nxjerrë vetëm ¾ e sasisë që prodhoi një vit më...
 • Në tre muaj blihen 100 milionë dollarë energji elektrike

  Jo vetëm korporata elektroenergjitike, por edhe kompania e shpërndarjes së energjisë do të kryejë importe në muajin Shtator. OSHEE ka hapur tenderin për të blerë energji elektrike përgjatë gjithë muajit të ardhshëm, duke evidentuar situatën e vështirë hidrike në të cilin ndodhet vendi. KESH ka vënë në dispozicion një...
 • Banka Botërore lëvron fondin për import të energjisë

  Pas shumë përpjekjesh korporata elektroenergjitike ka arritur të marrë një përgjigje pozitive nga Banka Botërore për të përdorur fondin prej 22.4 milion euro që të kryejë importin e energjisë elektrike. Me anë të një shkrese drejtuar kompanive të cilat tregtojnë energji në Shqipëri, KESH zotohet të bëjë të gjithë...
 • Thahet Fierza, i gjithë konsumi me import

  Liqeni i Fierzës ka arritur në nivelet më të ulëta të këtij viti, ndërsa është regjistruar kuota më e ulët e mesatares vjetore të 40 viteve të fundit. Korporata Elektroenergjitike po mban të gjitha hiderocentralet e kaskadës së Drinit të stakuara prej 3 javësh, por kjo nuk ka arritur...
 • Stakohet Fierza, punon vetëm në bazë të prurjeve natyrale

  Liqeni i Fierzës ka arritur në nivelet minimale. Aktualisht e gjithë kaskada e Drinit nuk punon dhe është stakuar për të mos prekur sasinë e ujit në basenet e hidrocentraleve. Niveli i ujit Fierza është në kuotat më të ulëta vjetore, duke shkuar në 271 metra.  Thatësira e madhe...
 • ERE: Thatësira në rajon rriti çmimin e energjisë

  Në kohën e thatësirës së madhe që ka prekur rajonin, Shqipërisë i duhet që të kryejë importe me çmime të shtrenjta të energjisë elektrike. Kjo situatë do të prekë edhe investimet e Kompanisë së Shpërndarjes. Në një intervistë për Televizionin Klan, kreu i Entit Rregullator të Energjisë, Petrit Ahmeti,...
 • Berisha: Ju tregoj për aferën korruptive shqiptaro-serbe

  Ish-kryeministri Sali Berisha doli përpara mediave për të denoncuar atë që ai e quajti një mega-aferë korruptive shqiptaro-serbe me energjinë elektrike në kaskadën e Lumit Drin, pas së cilës tha se qëndron  kryeministri Edi Rama dhe Ministri i Energjetikës, Damian Gjiknuri. Berisha iu referua një tenderi, sipas tij të...
 • BERZH jep 218 milionë euro kredi për KESH

  Koorporata Elektroenergjitike Shqiptare dhe Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim kanë nënshkruar marrëveshjen për kredinë prej 218 milionë euro, që BERZH jep për KESH. Të pranishëm në këtë ceremoni, Minisitri i Financave, Arben Ahmetaj dhe Ministri i Energjisë, Damian Gjiknuri thanë se huaja do të përdoret për instrukturimin e...
 • Ulen prurjet në hidrocentrale

  Mungesa e rreshjeve gjatë javëve të fundit ka bërë që niveli i ujit në hidrocentralet e kaskadës së Drinit të ulet ndjeshëm. Vetëm në një muaj, në hidrocentralin e Fierzës, që është burimi kryesor i prodhimit të energjisë në vend, niveli ka rënë me 7 metra. Në dhjetor të...
Publicitet
Emisione