Ministria e Kulturës

 • Shtimi i jetës kulturore në Tiranë, Bashkia dhe Ministria e Kulturës marrëveshje bashkëpunimi

  Shtimi i aktiviteteve artistike e kulturore në kryeqytet janë thelbi i marrëveshjes së bashkëpunimit të nënshkruar nga Bashkia e Tiranës, Ministria e Kulturës dhe Ekphrasis Studio. Kjo marrëveshje synon përfshirjen e komuniteteve në zhvillimin e politikave për artin publik, me qëllim përmirësimin cilësisë së jetës artistike në Tiranë dhe...
 • Lufta kundër trafikimit të pasurive kombëtare

  Lufta kundër trafikimit të objekteve të trashëgimisë kulturore forcohet me mekanizma të rinj që ia mundëson Sistemi i ri Informatik Kombëtar i Administrimit të Pasurive Kulturore. Pas më shumë se dy dekadash, ky sistem online shmang burokracitë mes institucioneve dhe i përgjigjet në kohë çdo denoncimi për humbjen, grabitjen...
 • Çfarë do të bëhet me Cirkun Kombëtar?

  Dy vite pasi Ministria e Kulturës u angazhua që Cirku Kombëtar të mos ndryshojë vendndodhje, përmbaruesit janë rishfaqur në dyert e këtij institucioni për të ekzekutuar vendimin e formës së prerë të Gjykatës së Apelit, kthimin e 409 metrave katrorë truall pronarit. Kjo sipërfaqe është pjesë e çadrës së...
 • Gjyqi për Kalanë e Lezhës, specialistët: Mund të ketë pasoja për objektin

  Gjyqi i humbur nga Ministria e Kulturës me kompaninë që ka marrë me koncension Kalanë e Lezhës ka alarmuar ish – Drejtorin e Kulturës Kombëtare në Lezhë. Paulin Zefi rendit disa nga dëmtimet që do i bëhen zonës arkeologjike nga subjekti privat. Nëse Ministria e Kulturës nuk vazhdon betejën...
 • Në pritje të ndërtimit te “Teatrit te ri”, godina shtetërore shfrytëzohet për parkim

  Objekti që është premtuar për tu shndërruar në një qendër multifunksionale artistike, e pagëzuar si “Skena e re”, është kthyer në një vend parkimi. Kjo pronë shtetërore në varësi të Ministrisë së Kulturës shfrytëzohet nga qytetarët për të parkuar mjetet e tyre. Dhe kjo bëhet kundrejt një pagese të cilën...
Emisione