Monedha

  • Zbulimi i pabesueshëm brenda pianos së vjetër

    Pronarët e një pianoje të vjetër në Angli shtangën kur zbuluan se brenda saj fshihej një thesar i vërtetë. Ata e çuan instrumentin e vitit 1906 në servis, me shpresën se mund të rregullohej, por ajo që nuk prisnin ishte që punonjësit të gjenin të fshehur brenda saj monedha ari...
  • Skanuan breshkën, nuk do ta besoni çfarë gjetën brenda saj

    E kanë quajtur jo më kot “Banka”. Kjo breshkë uji u gjet thuajse pa frymë në fillim të këtij muaji. Arsyeja? Ajo kishte gëlltitur kaq shumë monedha sa e kishte thuajse të pamundur të lëvizte. Krijesa e detit jetonte në një pellg uji, në një park në Tailandë dhe...
  • Gjenden në park monedha të lashta romake

    Disa punëtorë, të cilët po merreshin me rregullimin e tubacioneve në një park në Jug të Spanjës kanë zbuluar një thesar shekullor. Bëhet fjalë për rreth 600 kilogramë monedha romake, që historianët e kanë konsideruar si një zbulim unik. Muzeu Arkeologjik i Seville deklaroi se punonjësit kanë gjetur plot...
Publicitet


Emisione