Serenissima

 • Protestë para Kuvendit për paratë e “Serenissima”

  Punonjës dhe kompani që u nënkontraktuan nga “Serenissima” për të bërë punimet e By-Pass-it të Fierit dhe Vlorës kanë dalë në protestë përpara Kuvendit të Shqipërisë. Ata thonë se kërkojnë zgjidhje për të marrë rrogat e për të paguar faturat që janë akumuluar si detyrime, pasi kanë bërë rreth...
 • Corriere di Verona: Prokuroria e Veronës nis hetimet për “Serenissima”

  Prokuroria e Veronës ka nisur hetimet intensive për kompaninë Serenissima, e cila u kontraktua disa vite më parë për të ndërtuar By Passin e Fierit dhe të Vlorës. Edhe pse fitoi një kontratë me vlerë 80 milionë euro, firma italiane zvarriti punimet duke lënë kantieret hapur, ndërsa një pjesë...
 • Auditi i Ministrisë së Financave për By Pass-et në Fier e Vlorë: “ARRSH duhet të kishte vepruar më parë”

  Në kohën që Autoriteti Rrugor ka prishur kontratën me kompaninë Serenissima, e cila ishte kontraktuar për të ndërtuar by Pass-in e Fierit dhe Vlorës, një raport i auditit të brendshëm shtetëror në Ministrinë e Financave bën përgjegjës edhe këtë institucion se nuk ka marrë masat në kohën e duhur...
 • “Serenissima u shit për 1 euro, por ka 27 milionë euro borxh”

  Mediat italiane kanë nxjerrë në dritë fakte të reja në lidhje me kompaninë Serenissima, të cilës iu hoq kontrata për ndërtimin e Bajpaseve të Fierit dhe Vlorës. Corriere di Verona, pjesë e të përditshmes Corriere Della Sera thotë se Serenissima iu shit dy kompanive italiane, Marsin e vitit të...
 • “Serenissima” telashe edhe me drejtësinë italiane

  Përfundon sërish në telashe kompania italiane Serenissima Construzioni, e kontraktuar për ndërtimin e 2 By-Pass-eve të rëndësishme në vendin tonë, atë të Fierit dhe të Vlorës dhe e larguar me një mal me borxhe të lëna pas. Pas paditjes në drejtësinë shqiptare, dy firmat nënkontraktuese shqiptare, “Elite Mine” dhe...
 • Autoriteti Rrugor prish kontratën me kompaninë “Serenissima”

  Autoriteti Rrugor Shqiptar i ka hequr të drejtën e vazhdimit të punimeve për by passin e Fierit dhe të Vlorës kompanisë “Serenissima”. Televizioni Klan ka siguruar letrën që drejtori i përgjithshëm i rrugëve i ka nisur krerëve të shoqërisë, ku i shpjegon arsyet e ndërprerjes së kontratës. Letra ka...
Emisione