tregu rajonal

  • Fqinjët “mbysin” Shqipërinë

    Shqipëria ka blanc negativ përsa i përket shkëmbimeve tregtare me vendet e rajonit. Sipas të dhënave zyrtare nga Instituti i Statistikave, që i përkasin tre viteve të fundit 2014 – 2016, defiçiti më i lartë tregtar vërehet me Serbinë.  Prodhimet më të shumta që Shqipëria merr nga Serbia janë...
  • Tregu rajonal “kërcënon” prodhimin vendas

    Ideja e krijimit të tregut të përbashkët rajonal, e diskutuar në Samitin e Triestes, për kryeministrin shqiptar Edi Rama është një hap shumë i rëndësishëm për vendin tonë, për përfitimet që sjellë në rritjen e kapaciteteve prodhuese. Për prodhuesit dhe eksportuesit, ideja e ndërtimit të tregut të përbashkët rajonal është pozitive,...
Emisione