Merluzzo-al-Forno-con-VerdurePërbërësit:

2 merlucë të mëdhenj

3 – 4 patate

1 spec

10 domate të vogla (pomodorini)

Vinchef (verë)

Bukë e thatë

Majdanoz

1-2 thelbinj hudhër

Vaj ulliri

Sale

Përgatitja:

Fillimisht pastrojmë peshkun duke e zhveshur nga të gjitha halat.

Qërojmë patatet dhe i presim me kuba të vegjël dhe i zijmë.

Lajmë specin dhe e presim me shirita të shkurtër, ndërsa domatet i presim në mes.

Grijmë bukën, sasia varet në bazë të madhësisë së merlucit, e vendosim në një tas, shtojmë majdanozin e grirë, hudhrat, gjithashtu të prera, si dhe pak vaj ulliri.

Marrim një tigan, e mbulojmë me letër për pjekje dhe mbi letrën hedhim pak vaj ulliri dhe pak verë.

Më pas vendosim merlucin të cilin e mbulojmë me bukën e grirë dhe salcën e përgatitur.

Shtojmë gjithashtu patatet, domatet dhe specat.

E spëkasim të gjithë këtë masë me vaj ulliri dhe e vendosim në furrë me 180 gradë për 20-30 minuta.

tvklan.al/e.k