Fondue bourguignonne është një specialitet zvicerian që përgatitet me mish të pjekur me vaj të nxehtë dhe shoqërohe me salca dhe garniturë të ndryshme.
Përbërësit për 8 persona:
1 kg mish miks (gjoks pule, mish viçi dhe derri)
400 g salçiçe dhe wurstel të vegjël
700 ml vaj luledielli
Përgatitja:
Presim mishin në copa të vogla rreth 3 cm secila .
Qërojmë salçiçet nga lëkura dhe i presim edhe ato në copa. Bashkojmë të gjithë mishin me njëri tjetrin dhe i shpërndajë nëpër dy-tre pjata.
Marrim fritezën ose një tigan të thellë të mbushur me vaj dhe e ngohim mirë.
Skuqim mishin pjesë pjesë dhe e shërbejmë menjëherë. Ndërkohë mbi tavolinë kujdesuni që të keni vendosur zarzavate/garniturë dhe salca të ndryshme për shoqërim.
e.k