Kategoria : Ekonomi

 • BB vlerëson pozitivisht borxhin, ul notën te shpenzimet publike

  Shqipëria merr notë pozitive në mënyrën sesi menaxhon borxhin publik, por nuk arrin të kalojë klasën te menaxhimi i aseteve publike. Banka Botërore ka realizuar një raport monitorimi mbi mënyrën e shpenzimeve të buxhetit dhe mbledhjes së të ardhurave, ku vendi ynë merr notën A në disa fusha, si...
 • Lidhjet e paligjshme të ujit do të kallëzohen penalisht

  Të gjithë qytetarët të cilët kanë lidhje të paligjshme nuk i deklarojnë ato që më pas të lidhin kontratë me ndërmarrjet e ujësjellësave, atëherë ndëshikimi do të jetë ndjekje penale. Zv/ministri i Infrastrukturës Hantin Bonati, ka mbledhur në një tryezë prefektët e të 12 qarqeve në Shqipëri, për t’u...
 • BSH: Kujdes nga monedhat elektronike

  Banka e Shqipërisë bën thirrje që konsumatorët të tregojnë kujdes mbi investimet në platformat e parasë elektronike. Gjatë një forumi të zhvilluar nga “Euromoney” për vendet e Evropës Qëndrore dhe Lindore, guvernatori Gent Sejko tha se kjo lloj monedhe e kriptuar elektronikisht nuk e zëvendëson paranë tradicionale pasi është...
 • Opozita kërkon të përfshihet në Këshillin Ekonomik Kombëtar

  Opozita kundërshton strukturën e qeverisë për funksionimin e Këshillit Ekonomik Kombëtar. Në Komisionin e Ekonomisë ka qenë ministrja e Sipërmarrjes Sonila Qato për të raportuar mënyrën e riogranizimit të këtij Këshilli, por deputetët demokratë e kanë quajtur nismën si një fasadë të Kryeminsitrit Rama, madje deputeti Shehaj e quajti...
 • 13 milionë Euro në vit për mirëmbajtjen e rrugëve

  Me një fond të Bankës Botërore duke filluar nga ky vit, për 4 vite me radhë është parashikuar të financohen në total 52 milionë Euro për mirëmbajtjen e akseve rrugore kombëtare. Ndërsa për mirëmbajtjen e afro 2600 km rrugë dytësore nga buxheti i shtetit do të financohen afro 3.7...
 • Një pjesë e shërbimeve në tatime e dogana bëhet online

  Reforma për thjeshtimin e burokracive në administratë është duke vazhduar. Në Janar janë 20 procedura të tjera që lehtësohen për biznesin në dogana dhe tatime. Të gjithë tatimpaguesit kanë mundësi që të paguajnë online 13 lloj taksash, duke nisur nga tatimi mbi vlerën e shtuar, tatimi mbi fitimin, të...
 • Kritere të reja për këstet e ish-të përndjekurve

  Qeveria është duke diskutuar mënyrën se si do të shpërndajë këstet për trashëgimtarët e ish-të përndjekurve politikë. “Qeveria ka një këndvështrim të ri që do t’ia paraqesë parlamentit, për përfituesit, trashëgimtarët. Përfitojnë vetëm trashëgimtarët e rreshtit të parë, apo nuk përfitojnë trashëgimtarët. Si dhe te veteranët e luftës, tek...
 • Hiqen taksat për biznesin e Agroturizmit

  Bizneset që operojnë në fushën e Agroturizmit do të kenë të njëjtat lehtësi fiskale si hotelet me 5 yje. Burime zyrtare për Televizionin Klan thanë se në Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural është duke u punuar mbi një nismë ligjore, e cila do të përjashtojë nga taksat për...
 • Italia, të tjera masa shtrënguese për “call center”

  Tregu i kompanive “Call Center” në Shqipëri vijon të marrë goditje nga Italia. Në ligjin e buxhetit të vitit 2018-të, parlamenti italian miratoi masa të tjera shtrënguese, përveç atyre që vendosi një vit më parë.  Të gjithë konsumatorët, të cilët shqetësohen nga shërbimi i telemarketingut, tashmë kanë të drejtë...
 • Qeveria do të marrë në kontroll ujësjellesat që nuk performojnë

  Aksioni për kontrollin e lidhjeve të paligjshme do të nisë derë më derë në datën 1 Shkurt. Në një intervistë për televizionin Klan, Lindita Sotiri, këshilltare në Minsitrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë për çështjet e ujit, thotë se nuk do të ketë kthim mbrapa dhe të gjithë abonentët të...
 • Peleshi: Tregu i qumështit, katastrofë

  Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Niko Peleshi e shpjegon me një fjali të vetëm situatën e sigurisë ushqimore në produktet me bazë shtazore, të cilat janë edhe më të dëmshmet për shëndetin. “Ne jemi akoma në gjendje Mesjetare në disa fusha. Tregtimi i kafshëve që vazhdon të jetë...
 • Banka Botërore rrit vlerësimin për rritjen ekonomike

  Banka Botërore ka rishikuar në kahun rritës vlerësimin për rritjen ekonomike në Shqipëri. Në raportin “Prosperiteti i ekonomisë globale”, banka thotë se në 2017-ën rritja ekonomike për vendin tonë do të jetë në nivelet 3.8%, 0.3% më e lartë se vlerësimi në Qershor, duke u barazuar kështu edhe pikëpamjet...
 • AMF detyron Byronë e Sigurimeve të paguajë borxhet

  Borxhet që Byroja Shqiptare e Sigurimeve ka ndaj të dëmtuarve në aksidente kanë arritur vlerën 16 milion dollarë, 9 milion prej të cilave janë me vendim të formës së prerë nga gjykata. Detyrimet datojnë prej vitit 2001, ku njerëz të dëmtuar që kanë fituar të drejtën në gjykatë për...
 • Monopoli i dytë në aeroportin “Nënë Tereza”

  Autoriteti i Konkurrencës ka vërtetuar se në tregun e furnzimit me karburant në zonën e aeroporitit “Nënë Tereza” ka një pozitë dominuese të një kompanie të vetme, ne shkelje te rregullave te konkurrencës, çka ka krijuar një situatë monopol. Por për asnjërën nga kompanitë, si aeroportin e Tiranës as...
 • Ikën “Sheraton”, pritet  “Hilton “ në Tiranë

  Vetëm pak ditë pas largimit të Hotelit Brand “Sheraton” nga Shqipëria mësohet se një tjetër hotel do t’i shtohet kryeqytetit këtë vit nga rrjeti i hoteleve “Hilton”. Shoqata Shqiptare e Turoperatorëve dhe Agjencive Turistike edhe pse e vlerëson këtë investim sërish thotë se është i pazëvendësueshëm boshllëku që lë...
 • Bizneset bëhen pesimiste për ekonominë në muajt e fundit

  Biznesi dhe konsumatorët presin një mjedis më të përkeqësuar ekonomik.Treguesi i ndjesisë ekonomike, një element që përpunohet 4 herë në vit nga Banka e Shqipërisë ka pësuar rënie për tremujorin e fundit të 2017-ës me 3.9%. Goditjen më të madhe e ka dhënë dega e tregtisë, ku besimi i...
 • Nga 1 Prilli, tatimet në terren për futjen e biznesit të vogël në TVSH

  Duke nisur nga 1 Prilli të gjitha bizneset që bëjnë xhiro vjetore mbi kufirin 2 milion lekë do të përfshihen në skemën e tatimit mbi vlerën e shtuar. Në një intervistë për Televizionin Klan, nëndrejtori i përgjithshëm i Tatimeve, Artur Papajani thotë se të gjithë tatimpaguesit, të cilët kalojnë...
 • Shpresat për të zbuluar naftë

  Shqipëria vazhdon kërkimin për të gjetur naftë në kuadratet 2 dhe 3 të zonës së Shpiragut në afërsi të Beratit. Pas zbulimit që bëri në vitin 2013-ë të një zone të madhe naftëmbjatëse, kompania SHELL nisi shpimin edhe për pusin më të thellë, atë të Shpiragut 4. Fillimin e...
 • Zbret në 14.3% portofoli i kredive me probleme

  Kreditë e këqija kanë zbritur në nivelin më të ulët në 4 vitet e fundit. Në Nëntor të 2017-s niveli i huave me probleme arriti në 14.3%, duke i korrespoduar një vlere prej 595 milionë Eurosh, nga 1 miliard që shënuan në Shtator të 2014-s. Pavarësisht kësaj, përqindja më...
 • Raporti: Kolaudimi bëhet nga punonjës të patrajnuar

  Jo vetëm pajisjet matëse që bëjnë kolaudimin e mjeteve nga konçesionari që ka eksluzivitetin e këtij Kontrollit Teknik të makinave në Shqipëri janë të pabesueshme, por në pikëpyetje vendoset edhe aftësia e stafit që është punësuar për të lëshuar çertifikatën teknike të mjetit. Grupi i inspektimit i ngritur në...
1 2 3 40


Emisione