Kategoria : Ekonomi

 • MF: TVSH –në e mbledh shteti. Partneriteti publik – privat do të sjellë më shumë përfitime

  Ministria e Financave është detyruar të shpjegojë edhe njëherë partenitetin publik – privat me kompaninë që do të ndërtojë sistemin elektronik, që do të shërbejë në ndihmë të Drejtorisë së Tatimeve për mbledhjen e TVSH -së. Zv/ministrja e Financave, Irena Beqiraj sqaroi se shteti nuk heq dorë nga e...
 • 19.7 miliard lekë mungojnë nga arka e shtetit

    19.7 miliard lekë i mungojnë arkës së shtetit nga plani i të ardhurave për vitin që lamë pas. Ministria e Financave ka bërë sot publike shifrat përfundimtare për vitin 2015, ku shihet se plani u realizua 95%. Mungesat më të mëdha janë nga tatimet dhe doganat, ku mungojnë...
 • Drejtoria e Tatimeve: Roli i koncesionarit, monitorues. TVSH do të mblidhet nga ne

  Kompania që do të marë me koncesion sistemin e ri të mbledhjes së Tatimit të Vlerës së shtuar do të ketë vetëm rol monitorues në mbledhjen e saj. Nëndrejtori i Përgjithshëm i Tatimeve, Xhavid Çurri, shpjegon se i gjithë administrimin dhe mbledhja e TVSH – së do të vazhdojë...
 • BB: Ngadalësimi i rritjes ekonomike ka rritur varfërinë

  Banka Botërore ngre alarmin se zhvillimi i dobët i ekonomisë pas vitit 2008 ka rritur varfërinë. Në një raport mbi diagnozën sistematike të vendit  të publikuar nga drejtues të Bankës Botërore, ku ishin te pranishëm edhe përfaqësuesve të qeverisë, thuhet se rritja ekonomike e Shqipërisë ra mesatarisht me nën...
 • Shoqata e Ndërtuesve kundër rritjes së taksës së ndërtimit

  Rritja e taksës së ndërtimit për Tiranën, nga 4% në 8%, do të ndikojë direkt në rritjen e çmimit të banesave për qytetarët, deri në 250 euro më shtrenjtë, për metër katror. Ky paralajmërim është bërë nga Shoqata e Ndërtuesve të Shqipërisë, e cila ka reaguar ndaj rritjes së...
 • Sistemi i administrimit të TVSH me koncesion për 10 vjet, MF: Do të shpallim së shpejti tenderin ndërkombëtar

  Qeveria pritet të japë me koncesion për 10 vjet sistemin e administrimit të TVSH-së së brenshdme. Ministria e Financave ka shpjeguar së bëhet fjalë për një platformë të re elektronike, që do të gjurmojë mallrat nga dogana deri tek konsumatori dhe do të mundesoje transmetimin në kohë reale, jo...
 • LSI, dy qëndrime ndaj qeverisë. Luan Rama e kritikon, Vasili: Qëndrim personal

  Nga foltorja e Lëvizjes Socialiste për Integrim, sekretari i përgjithshëm i kësaj partie, Luan Rama, lëshoi kritika te ashpra ndaj qeverisë në lidhje me koncesionet dhe transparencën fiskale, duke iu referuar raportit të fundit të Fondit Monetar Ndërkombëtar. Por afro dy orë më vonë, nënkryetari i Lëvizjes Socialiste për...
 • Debate për rialokimin e buxhetit

  Komisioni i Ekonomisë ka miratuar vetëm me votat e mazhorancës, dy rishikimet e buxhetit 2015, të bëra në Dhjetor të viti të kaluar. Sipas Ministrit të Financave, Shkëlqim Cani, ndryshe nga rishikimi i parë ku nga buxheti i shtetit u shkurtuan me afro 16.3 miliardë lekë shpenzimet, për shkak...
 • Subjektet minerare kërkojnë ulje të rentës

  Përfaqësues te industrise minerare në vend  i kërkojnë qeverisë ulje të taksës së  rentës minerare dhe lehtësi të tjera fiskale. Ata thonë se  kjo industri po përballet me vështiresi të shumta financiare për shkak të  rënies së çmimeve të këtyre produkteve në tregjet ndërkombëtare. Lidhur me këto kërkesa, Ministri...
 • Mosrealizimi i të ardhurave, FMN: Po minon besueshmërinë e buxhetit

  Fondi Monetar Ndërkombëtar thotë se buxheti i miratuar në fillim të vitit nga qeveria, shpesh  përfundon me ulje gjatë rrugës për shkak të mosrealizimit të të ardhurave dhe kjo po minon besueshmërinë e buxhetit të shtetit. FMN thotë se gjatë dekadës së fundit qeveritë i kanë mbivleresuar parashikimet për...
 • Ndryshimet në Kodin Penal për evazionin fiskal

  Duke filluar nga 29 janari bizneset që kapen në shkelje me ligjin dhe punonjësit e tatimeve, që abuzojnë me detyrën do të përballen me burgun. Në fletoren zyrtare janë publikuar ndryshimet në ligjin për kodin penal dhe ato marrin fuqi ligjore pas 15 ditësh. Moslëshimi i kuptonit tatimor ose...
 • INSTAT: Rritja ekonomike në tremujorin e tretë 2,98%   

  Rritja ekonomike gjatë tremujorit të tretë 2015, shënoi 2,98%, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2014. Të dhënat janë bërë të ditura nga Instituti i Statistikave, sipas të cilit, bashkë me të dhënat e tremujorëve të mëparshëm, rritja ekonomike si 9 mujor gjatë vitit që kaloi, është afro...
 • Dëmshpërblimet nga përmbytjet, së shpejti me ligj: Kush investon në Bujqësi duhet ta sigurojë biznesin

  Ka nisur në terren vlerësimi për dëmin e shkaktuar nga përmbytjet e javës së kaluar. Por në të ardhmen, për të mbuluar kostot e dëmeve nga përmbytjet apo fatkeqësitë natyrore, çdo fermer do të duhet të sigurojë bizneset e tij. Ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti, tha se kjo nismë e...
 • INSTAT: Çmimet u rritën në dhjetor

  Mallrat e konsumit në muajin dhjetor kanë pësuar rritje krahasuar me dhjetorin e vitit 2014. Të dhënat bëhen të ditura nga Instituti i Statistikave i cili sqaron se rritjen më të madhe e kanë pësuar grupi i ushqimeve dhe pije joalkolike  të cilat janë shtrenjtuar si krahasuar me një...
 • Firma që po ndërton rrugën Tiranë-Elbasan rezulton me borxhe

  12 urdhëra sekuestrosh për bllokim të aksioneve janë lëshuar ndaj Kompanisë Copri-Aktor që po merret me ndërtimin e rrugës Tiranë-Elbasan vetëm në vitin që kaloi. Sipas të dhënave në qendrën kombëtare të regjistrimit   dhe  dokumentave  që shoqërojnë urdhrat e bllokimit vërehet se  kompania  nuk ka mundur të kryejë...
 • BB: Kreditë me probleme cënojnë stabilitetin financiar të Shqipërisë

  Banka Boterore ngre sërish alarmin për nivelin e lartë të kredive me probleme në Shqipëri. Në raportin e fundit mbi perspektivën ekonomike globale Banka Botërore thotë se edhe pse është bërë progres,  niveli i lartë i borxhit të pakthyer në banka mbetet problem për stabilitetin financiar në vend. Janë...
 • Raporti i “Forbes”: Shqipëria e parafundit në rajon për lehtësitë e të bërit biznes

  Raporti i fundit i publikuar nga revista e njohur “Forbes” për të bërë biznes, e ka pozicionuar Shqipërinë në vendin e 69 mes 144 shteteve. Krahasuar me vendet e rajonit, Shqipëria renditet e parafundit, duke lenë pas vetëm Bosnjën, ndërsa vendin e parë për lehtësitë e të bërit biznes,...
 • FMN miraton kredinë për Shqipërinë

  Fondi Monetar Ndërkombëtar ka miratuar kredinë prej 330.9 milionë eurove për qeverinë shqiptare. Zyrtarizimi i saj i hap rrugë disbursimit të menjëhershëm të një fondi prej 26,4 milionë euro. Përmes një njoftimi zyrtar, FMN bëri të ditur se kredia do të përdoret për të mbështetur programin e reformave të qeverisë....
 • Ndryshimet e taksave në 2014

  Me ardhjen e vitit 2014-të kanë hyrë në fuqi edhe taksat e reja të miratuara në paketën fiskale. Tashmë do të na duhet të paguajmë më shumë për karburantin, banesën, duhanin etj. Më shumë taksa do të paguajë edhe biznesi i madh....
 • INSTAT: Biznesi i madh mban peshën e punësimit

  Vetëm 9 përqind e bizneseve në të gjithë vendin kanë punësuar  afro 50 përqind të totalit në të gjitha ndërrmarrjet e vendit. Shifrat janë publikuar nga Instituti i Statistikave, në anketën e fundit të strukturës së ndërrmarrjeve ekonomike. Sipas të dhënave të INSTAT, në të gjithë vendin janë të...
Publicitet


Emisione