Kategoria : Ekonomi

 • “Gjoka Konstruksion” fiton Rrugën e Arbrit

  Kompania “Gjoka Konstruksion” është shpallur zyrtarisht fituese nga Ministria e Infrastruktures dhe Energjisë për të ndërtuar Rrugën e Arbrit. Komisioni i vlerësimit skualifikoi firmën “Alb-Star” dhe Subjekitn Adem Pojani pasi kishin mungesë në dokumentacion. Tashmë mbetet që të nënshkruhet kontrata e të nisin punimet për ndërtimin e segmentit 69...
 • INSTAT: Thellohet pabarazia ekonomike

  Të dhënat më të fundit të Institutit të Statistikave tregojnë se është thelluar pabarazia ekonomike në shpenzimet familjare ku njerëzit e pasur vazhdojnë të pasurohen. Në një anketë të zhvilluar, INSTAT  thotë se vitin e kaluar shpenzimet mesatare të një familjeje të përbërë mesatarisht nga 3.7 persona ishin afro...
 • KLSH: Borxhi në 2016-ën 72.4% e PBB-së. Ahmetaj: Borxhi ka rënë

  Një raport i cili zgjati më shumë se dy orë në Komisionin e Ekonomisë gjatë raportimeve të buxhetit faktik nga kreu i Kontrollit të Lartë të Shtetit Bujar Leskaj dhe ministri i Financave Ahmetaj, fillimisht u la jashtë vëmendejes për shkak të largimit të opozitës. Jorida Tabaku tha se...
 • Segmenti i parë i rrugës Korçë – Ersekë drejt përfundimit

  Segmenti i parë i rrugës Korçë – Ersekë është drejt përfundimit. Ky aks ka nisur të ndërtohet që prej vitit 2011-të, por ende nuk ka përfunduar. Gjatë një inspektimi, ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri tha se qeveria do të lëvrojë fondet për të filluar punimet edhe në...
 • KLSH: Në 2016-ën detyrimet në Tatime u rritën me 45%

  Gjatë një kontrolli të ushtruar në të gjtiha degët e drejtorive tatimore, Kontrolli i Lartë i Shtetit ka zbuluar se vetem vitin që shkoi borxhi i krijuar nga bizneset u rrit me 45% ose 660 milion dollarë duke sjellë nivelin më të lartë të tij në 27 vite. Në...
 • Rikthehet ndërtimi i hidrocentralit të Kalivaçit

  Pas 20 vitesh qeveria rikthen ndërtimin mbi lumin Vjosë të hidrocentralit të Kalivaçit. Vepra është menduar të ketë një kapacitet prej 110 megavat orë dhe do të kushtojë 125 milion euro. Bashkimi i dy firmave “Ayen Enerji” dhe “Fusha” , fituese të tenderit, duhet të përfundojnë brenda 30 muajsh...
 • Qeveria ul me 780 milionë Dollarë prodhimin kombëtar për 5 vite

  Ministria e Financave ka rishikuar me ulje vlerën në para të prodhimit të brendshëm kombëtar. Në projektbuxhetin që ka dërguar në Kuvendin e Shqipërisë, qeveria ka vlerësuar se prodhimi i brendshëm bruto në vlerë absolute për vitin 2015-të , 2016-të dhe 2017-të  dhe dy vitet e ardhshme është më...
 • Aeroporti i Tiranës i vetmi pa fluturime ndërkontinentale

  Edhe Sarajeva i shtohet listës së aeroporteve që kryejnë fluturime ndërkontinentale, duke lënë Aeroportin e Rinasit të vetmin aeroport në rajon pa fluturime të kësaj natyre. Qatar Airways njoftoi se do të nisë fluturimet, 4 herë në javë me kryeqytetin e Bosnjës. Sarajeva nuk është i vetmi aeroport rajonal...
 • Hotelet luksoze do të përjashtohen edhe nga taksa e pasurisë

  “Hotelet me 4 dhe 5 yje do të përjashtohen edhe nga pagesa e taksës së pasurisë”. Këtë detaj të ri për paketën e nxitjes së investimeve në turizëm kreu i financave Arben Ahmetaj zgjodhi ta zbulojë në qytetin e Durrësit. Vitin e ardhshëm bashkitë do të marrin 30 milionë...
 • KLSH: 2.3 mln $ rimbursim i tvsh-së për koncecionin e Check-Up

  Koncesionari i Check Up dyshohet nga Kontrolli i Lartë i Shtetit se ka përfituar rimbursim të tatimit mbi vlerën e shtuar në mënyrë të padrejtë. KLSH ka renditur në një raport shkeljet e disiplinës financiare të institucioneve, ku në këtë listë rezulton edhe Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të...
 • Qeveria i heq fondet Akademisë së Shkencave për 2018

  Mesa duket Edi Rama e ka ndarë mendjen dhe burime nga mbledhja e qeverise që u zhvillua për miratimin e projektbuxhetit 2018, konfirmojnë se Akademia e Shkencave nuk do të marrë asnjë qindarke për vitin e ardhshëm. Fondi që për vitin 2017 ishte 112 milionë lekë, dhe që për 2018...
 • Projektet me vlerë 1.12 miliard euro pritet të nisin në 2018-ën

  Qeveria ka vendosur që në vitin 2018 të hedhë në qarkullim një paketë koncesionesh në formën e partneritetit me privatin me vlerë 1.12 miliard euro. Paketa, pjesë e projektit “One billion Euro”, do të financojë vetëm vepra publike që nuk lidhen me veprimtarinë e shërbimeve. Tre fushat e përcaktuara...
 • Taksa e pronës, brenda dy vitesh kadastra fiskale

  Sipas llogarive që ka bërë Ministria e Financave taksa e re mbi pasurinë nuk do të krijojë fatura të rënda për xhepin e qytetarëve. Niko Lera, drejtor i politikave fiskale në këtë institucion thotë se barra fiskale nga rikonceptimi i këtij tatimi ndryshon me një nivel mesatar nga 500...
 • Skema lehtësuese për ndërtimin e paneleve diellore

  Afërsisht 100% e energjisë që prodhohet në Shqipëri ka bazë hidrike. Për të ulur varësinë që vendi ka nga burimet ujore, Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka nisur një plan, i cili do të stimulojë impiantet diellore dhe e erës. “Për Shqipërinë kjo është e domosdoshme edhe për faktin...
 • Përfshihet në skemën e TVSH-së biznesi me xhiro mbi 2 mln lekë

  Në vitin 2018 -të biznesi i vogël do të përfshihet në skemën e Tatimit mbi Vlerën e Shtuar, por ministri i Financave, Arben Ahmetaj tha se do të përjashtohen ata që kanë një xhiro vjetore deri në 2 milion lekë në muaj. “Nga 5 milionë në 2 milionë, kjo...
 • Taksa e pasurisë 0.05% e vlerës së pronës për të gjitha banesat

  Nga 1 Janari i vitit 2018 -të të gjithë qytetarët do të paguajnë taksën e pasurisë sipas një modeli të ri. Televizioni Klan ka siguruar draftin e ligjit për taksat vendore, i cili do të detyrojë të gjithë që kanë një banesë të paguajnë 0.05% të vlerës së pronës...
 • 255 miliardë lekë jashtë bankave

  Shqiptarët gjithnjë e më shumë po i mbajnë paratë jashtë kanaleve bankare. Të dhënat e fundit të publikuara nga Banka e Shqipërisë tregojnë se në muajin gusht, paraja që qarkulloi jashtë sistemit bankar arriti në 255,5 miliardë lekë, duke u rritur me 6.1 mld lekë krahasuar me fundin e...
 • Aksioni anti-informalitet mbyll 250 biznese

  250 biznese janë mbyllur në tre javët e para të aksionit anti-informalitet. Kontrollet e tatimeve janë perqënduar ditët e fundit te lokalet e natës, ku të gjithë subjektet që janë vizituar kanë rezultuar me shkelje. Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njofton se problemet më të mëdha që janë konstatuar...
 • Tjetër tender për energji gjatë tetorit

  Kompania e shpërndarjes ka hapur sërish tender për të gjetur energji elektrike gjatë ditëve të mbetura të muajit tetor. Llogaritet që fatura që duhet të shpenzojë OSHEE për javën e fundit është afro 2 milion euro. Kompania kërkon në total të blerë 40 mijë megavat orë, ndërsa importet do...
 • Peleshi: Përjashtojmë nga Tatimi mbi Vlerën e Shtuar peshkimin

  Në paketën fiskale të vitit të ardhshëm qeveria do të përjashtojë nga Tatimi mbi Vlerën e Shtuar anijet e peshkimit dhe të gjitha produktet që importohen dhe ndihmojnë në këtë aktivitet. Lajmi e ka dhënë ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Niko Peleshi gjatë një takimi me peshkatarë në...
Publicitet
Emisione