350 gr miell
200 gr gjalpë në temperaturë ambjenti
3 vezë
3 mollë
1 pako të vogël maja ëmbëlsirash me shije vaniljeje
Lëkurën dhe lëngun e një limoni
Pak kripë
Sheqer
Sheqer pluhur për spërkatje
Përgatitja:
Fillimisht marrim mollët, i presim në feta të holla dhe i spërkasim me lëngun e limonit që të mos nxihen e ndërkohë përgatisim brumin e kekut. Në një enë të thellë hedhim sheqerin, gjalpin dhe pak kripë e i rrahim me ndihmën e një mikseri elektrik derisa të krijohet një masë e fryrë në ngjyrë të hapur. Shtojmë më pas vezët, lëkurat e limonit dhe majanë për embëlsirat duke mos e ndërprerë rrahjen.
E hedhim brumin në një tavë të spërkatur me gjalpë dhe miell më parë, e nivelojmë dhe vendosim sipër fetat e prera të mollëve. E pjekim ne furrë të ngrohur më parë në temperaturë 190 gradë për 30-40 minuta. Pasi ta heqim e lemë të ftohet dhe para se ta shërbejmë e spërkasim me sheqer pluhur.