kasekuchen

Përbërësit për 6 persona:

2 kokrra vezë

1 e gjysmë filxhan kafeje sheqer

60 gram margarinë e shkrirë

1 e gjysmë filxhan kafeje qumësht dhe kos të përzierë bashkë

4 e gjysmë filxhan kafeje miell

1 lugë çaji sodë buke

Përbërësit për kremin:

2 gota uji qumësht

1 kokërr vezë

2 lugë gjelle miell

2 lugë gjelle sheqer

Një lugë çaji gjalpë

Vanilje

Sheqer pluhur

Përgatitja:

Përzjeni në një enë fillimisht vezët, sheqerin me margarinën e shkrirë, qumështin dhe kosin, miellin dhe sodën e bukës, pra përbërësit e parë. Trazojini mirë me njëri – tjetrin që të krijohet një masë e njëtrajtshme dhe homogjene.

Lyeni një tepsi me gjalpë dhe shtroni aty masën e përgatitur. Brumin duhet ta krijoni pak të lëngshëm, nëse nuk është i tillë shtojini pak fare qumësht. Pasi ta shtroni në tavë, futeni në furrë të ngrohur më parë me 170 gradë dhe piqeni për 20 minuta. Mos e lini të skuqet shumë.

Ndërkohë përbërësit e kremit i përzjeni me njëri – tjetrin, me përjashtim të vaniljes dhe gjalpit. Vendosini në zjarr të ngadaltë dhe lerini derisa të ziejë. Sapo të ziejë shtoni vaniljen dhe gjalpin.

Kekun e pjekur, lëreni të ftohet dhe më pas ndajeni në dy pjesë horizontalisht.

Lyeni pjesët e brendshme me kremin e përgatitur.

Sipër spërkateni me sheqer pluhur.

tvklan.al