350 gr spaghetti
150 gr karkaleca
160 gr Philadelphia light
Gjysmë gote verë
Majdanoz
1 thelbi hudhër
Vaj ulliri
Kripë
Përgatitja:
Në një tigan të thellë hedhim 2 lugë vaj ulliri si dhe hudhrën të prerë hollë të cilën e skuqim pa e lënë që të errësohet.
Shtojmë karkalecat dhe i skuqim dalëngadalë.
Në fund i shtojmë verën dhe lemë të avullojë.
Ndërkohë ziejmë ujin për makaronat.
I zijmë pa i këputur dhe i heqim në mënyrë të tillë që të jenë al dente.
Karkalecave të skuqur i shtojmë lart Philadelphian dhe disa lugë ujë nga ai që përdorëm për zierjen e makaronave, në mënyrë që të përftojmë një salcë kremoze.
Shtojmë makaronat, i përziejmë mirë e mirë dhe lart hedhim majdanoz të grirë dhe piper sipas dëshirës.
tvklan.al/e.k