Më në fund një kompozim i ri

Nëse për shumë gjini të artit, krijimet e reja nuk mungojnë, për muzikën klasike përbën ngjarje një kompozim i ri, e aq më tepër kur ai është për orkestër simfonike. Krijuesi është Vasil Tole dhe veprën e tij e titullon “EP”, shkurtimi i fjalës Epos.

Motivi është marrë te rrënjët e tingujve shqiptare e konkretisht te klarinetisti i njohur i 1920 Bylbyl Vlora.

Nga pikëpamja solistike, nuk ka një instrument lider.

 “EP” do të dëgjohet për herë të parë në sallën e Universitetit të Arteve nesër, duke e bërë atë një shfaqje jo të zakonshme, për aq kohë sa në skenat tona kemi vetëm rivënie.

Tv Klan

 

Kategori
KulturëTe funditTë gjithaVideo
0 Komente

Përgjigju

*

*