“Pa heronj, pa bujë”, sprova e Ndriçim Ademaj

“Të gjitha rrugët të çojnë në p… të s’ëmës. Ndoshta nuk duhej ta merrja veten shumë seriozisht. Jeta është një nevojtore  ku ndonjëherë futen edhe do flutura të bukura. E bash këto të marrin në qafë”, shkruan Ndriçim Ademaj, poeti dhe shkrimtari i ri nga Kosova, në sprovën e tij të parë në prozë.

“Pa heronj, pa bujë” është historia e Nimit që rrëfen luftën e Kosovës me sytë e një fëmije, marrëdhënien me të atin e dhunshëm, dashurinë e munguar nga e ëma, nëpërkëmbjen prej shokëve, ndjenjat e para, por është edhe historia e Xhimit, Nimit të rritur, emigrant në Zvicër që ditët i kalon bareve në kërkim të diçkaje që as ai vetë nuk e di.

Personazhet e “Pa heronj pa bujë” janë historitë e njerëzve të thjeshtë që lexohen në një kohë pseudosh.

Në një Kosovë të pavarur dhe ku shqiptarëve nuk i duhet të emigrojnë për shkak të luftës, Ndriçim Ademaj thotë së vendi i tij i ngjan një sofre të madhe ku të gjithë duna të hanë, por askush nuk do ti laj enët.

Tv Klan

Kategori
KulturëTe funditTë gjithaVideo
0 Komente

Përgjigju

*

*


Emisione