Ragu-Di-SalamePërbërësit:

500 g cavatelli (makarona me formë)

1 karrotë

1 qepë

700 ml salcë domateje

1 gotë verë Vinchef

250 g sallam pikant

1 lugë piper

vaj ulliri

kripë

pak sheqer

Përgatitja:

Fillimisht presim qepën dhe karrotën dhe i skuqim bashkë derisa qepa të ketë marrë ngjyrë të artë, ndërkohë i shtojmë pak pipër.

Ndërkohë, pastrojmë sallamin nga lëkura dhe e presim me copa të mëdha.

E bashkojmë sallamin e prerë me qepën dhe e lemë të skuqet për pak minuta.

Në fund i shtojmë verën.

Shtojmë salcën e domates dhe e rregullojmë me kripë, shtojmë sheqerin, i përziejmë mirë e mirë dhe e lemë të piqet me zjarr të ulët për rreth 30-40 minuta.

Ndërkohë ziejmë makaronat duke u kujdesur që të jenë pak “al dente”.

I bashkojmë me salcën dhe lart i hedhim djathë parmigiano.

tvklan.al/e.k