Recetë/ Fasule në furrë

Përbërësit:

– 1 kg fasule

– 1 kg qepë

– 5-6 speca të pjekur

– 100-150 gr proshutë

– 1 filxhan vaj

– Piper, kripë

– Gjethe dafine

Përgatitja:

-I vëmë fasulet të ziejnë në ujë të bollshëm dhe më pas i kullojmë.

-Pasi u hedhim kripë i shtojmë piperin e zi, gjethet e dafinës dhe i ziejmë sërish derisa të zbuten mjaftueshëm kokrrat e fasules. Për rreth 1.5-2 orë.

-Në tavën e dheut, qeramike ose zjarr-rezistuese hedhim vajin dhe qepët e grira dhe i fërgojmë ngadalë derisa të zbuten mirë qepët.

-Më pas shtojmë fasulet e kulluara nga lëngu në të cilin është zier, i përziejmë pak dhe i vëmë sipër fetat e prera të proshutës dhe specat e pjekur, të qëruar

-Tavën e fusim në furrë në temperaturën 220 gradë për 15-20 minuta./tvklan.al

 

Kategori
KuzhineTe funditTë gjitha
0 Komente

Përgjigju

*

*





Emisione








Të Lidhura

  • Juventus marshon drejt titullit

    Juventus duket se do ta mbyllë sa më shpejt çështjen e titullit. Torinezët fituan përballjen e javës së 33 me Genoan me rezultatin 4 – 0, duke shtuar pikët...
  • Rritet Euro

    Monedha e Euros ka pësuar ndryshime, pas zgjedhjeve presidenciale që u mbajtën në Francë. Bëhet fjalë për rritje të vlerës, më e madhja që nga mesi i Nëntorit të...
  • Fitojnë ekipet e kreut

    Asnjë nga ekipet e kreut nuk dështoi në takimet e javës së 30. Kukësi mbetet i pathyeshëm në këtë kampionat. Skuadra e Ernest Gjokës mundi 4 – 1 Tiranën...
  • Përse duhet ngrënë lëvozhga e vezës

    Business Insider raporton se çdo vit, vetëm në SHBA industria e ushqimit është përgjegjëse për rreth 150 mijë ton humbje të lëvozhgave. Kur vjen puna tek vezët, lëvozhga padyshim që...