Përbërësit:
1 L lëng perimesh të ziera
320 gr oriz për rizoto
230 gr sallatë jeshile
40 gr verë e bardhë
40 gr djathë grana
30 gr stika pishe
30 gr ullinj të zinj
gjysmë qepe e njomë
vaj ulliri
kripë
Përgatitja:
Në një tigan me vaj ulliri skuqni gjysmën e qepës së njomë të grirë hollë. Më pas hidhni masën e orizit, skuqeni për një minute. E shuajmë me verë të bardhë. Më pas hedhim pak nga pak lëngun e perimeve të ziera deri në gatimin e rizotos (15-18 minuta). Në fund shtoni 10 gram vaj ulliri dhe djathin grana.
Në një blender fruloni stikat e pishës, ullinjtë dhe pjesën e mbetur të lëngut të perimeve (rreth 200 ml). Nëpër pjata shpërndani sallatën jeshile të prerë hollë, hidhni rizoton dhe më pas lart hidhni salcën e ullinjve./tvklan.al