Shifrat/ Sa shqiptarë jetojnë në Australi

Në kontinentin e largët të Australisë jetojnë një numër i shqiptarësh të Shqipërisë dhe të Kosovës. Sipas rezultateve të vitit 1016 të Institutit Australian të Statistikave, rezulton se në Australi.

Një ndër pyetjet që formularin e censusit australian, ishte edhe “Çfarë gjuhë tjetër flisni përveça anglishtes”?

Nga përgjigjet, rezulton se 9183 banorë të Australisë flasin shqip. Ata janë nga Shqipëria, Kosova dhe një pjesë nga Maqedonia.

Qytetet në Australi ku flitet shqip: 

Victoria 6,834
New South Wales 772
South Australia 579
Queensland 512
Western Australia 404
Australian Capital Territory 48
Northern Territory 20
Tasmania 14

 

 

 

 

Ndërkohë në tjetër tabelë tregon ndarjen e shqiptarëve sipas vendit të lindjes. Të dhënat i përkasin vetëm shqiptarëve të Shqipërisë dhe Kosovës, pasi Maqedonia është futur në kategorinë ish-republika jugosllave e Maqedonisë.

Gjithnje sipas të dhënave te Institutit Australian të Statistikave bazuar në regjistrimin e popullsisë në vitet e mëparshme, popullsia shqiptare në Australi është rritur gradualisht gjatë 20 viteve te fundit.

1996:     6,210

2006:     7,857

2011:     8,943

2016:     9,181

Faktorët që kanë ndikuar në këtë nivel rritje të popullsisë janë numri i lindjeve/vdekjeve dhe emigracioni. /tvklan.al

 

Kategori
SocialeTe funditTë gjitha
0 Komente

Përgjigju

*

*


Emisione