Përbërësit:

2 patate të mëdha të prera në kubikë

1 presh, i prerë hollë

1 qepë e grirë

1 mollë jeshile e prerë në kubikë

½ filxhan verë e bardhë

3 lugë. vaj ulliri + 1 lugë gjalpë

3-4 feta proshutë

majdanoz i grirë

kripë

Përgatitja:

Marrim një tigan dhe hedhim vajin e ullirit dhe pas disa sekondash shtojmë, qepën , preshin patatet dhe kripën. I kavardisim për disa minuta deri sa të marrin pak ngjyrë.

Më pas shtojmë verën dhe e lemë për 2 minuta sa të avullojë alkooli. Më pas shtojmë ujë në tenxhere dhe pasi të ketë zier shtojmë mollën e grirë, e lemë të mbuluar për disa minuta dhe më pas shtojmë dhe pjesën tjetër që e kemi kavardisur.

Ndërkohë marrim proshutën dhe e kavardisim për disa sekonda në tigan me pak vaj ulliri dhe ia shtojmë përbërësve të tjerë që i kemi vendosur për të zier. Në fund shtojmë dhe majdanozin.