Supë me presh, patate dhe mollë jeshile

Përbërësit:

2 patate të mëdha të prera në kubikë

1 presh, i prerë hollë

1 qepë e grirë

1 mollë jeshile e prerë në kubikë

½ filxhan verë e bardhë

3 lugë. vaj ulliri + 1 lugë gjalpë

3-4 feta proshutë

majdanoz i grirë

kripë

Përgatitja:

Marrim një tigan dhe hedhim vajin e ullirit dhe pas disa sekondash shtojmë, qepën , preshin patatet dhe kripën. I kavardisim për disa minuta deri sa të marrin pak ngjyrë.

Më pas shtojmë verën dhe e lemë për 2 minuta sa të avullojë alkooli. Më pas shtojmë ujë në tenxhere dhe pasi të ketë zier shtojmë mollën e grirë, e lemë të mbuluar për disa minuta dhe më pas shtojmë dhe pjesën tjetër që e kemi kavardisur.

Ndërkohë marrim proshutën dhe e kavardisim për disa sekonda në tigan me pak vaj ulliri dhe ia shtojmë përbërësve të tjerë që i kemi vendosur për të zier. Në fund shtojmë dhe majdanozin.

 

Kategori
KuzhineTe funditTë gjitha
0 Komente

Përgjigju

*

*

Të Lidhura

  • Juventus marshon drejt titullit

    Juventus duket se do ta mbyllë sa më shpejt çështjen e titullit. Torinezët fituan përballjen e javës së 33 me Genoan me rezultatin 4 – 0, duke shtuar pikët...
  • Rritet Euro

    Monedha e Euros ka pësuar ndryshime, pas zgjedhjeve presidenciale që u mbajtën në Francë. Bëhet fjalë për rritje të vlerës, më e madhja që nga mesi i Nëntorit të...
  • Fitojnë ekipet e kreut

    Asnjë nga ekipet e kreut nuk dështoi në takimet e javës së 30. Kukësi mbetet i pathyeshëm në këtë kampionat. Skuadra e Ernest Gjokës mundi 4 – 1 Tiranën...
  • Përse duhet ngrënë lëvozhga e vezës

    Business Insider raporton se çdo vit, vetëm në SHBA industria e ushqimit është përgjegjëse për rreth 150 mijë ton humbje të lëvozhgave. Kur vjen puna tek vezët, lëvozhga padyshim që...