Të dashuruarit pas ëmbëlsirave kanë një sekret. Geni përgjegjës me këtë pasion është i lidhur edhe me tendencën për të akumuluar më pak yndyra. Ky zbulim ka ngjallur edhe habinë e shkencëtarëve, të cilët studimin e kanë publikuar në revistën shkencore, Cell Reports.

Sipas njërit prej studiuesve, ky zbulim është kontradiktor me intuitën e thjeshtë, por e rëndësishme është të kuptojmë se kjo është vetëm njëra pjesë e pazëllit që përshkruan lidhjet mes regjimit ushqimor dhe rrezikut të obezitetit dhe diabetit.

Për ata që konsumojnë shumë ëmbëlsirat, përtej pozicionimit të paktë të yndyrave, vihet re se kanë presionin e gjakut shumë pak më të lartë në krahasim me normën dhe një tendencë më e madhe për të koncentruar shëndetin, kryesisht në zonën abdominale.

Studimi i drejtuar nga universitetet britanike, është kryer mbi 450 mijë persona.

Klan Plus