6 të bardha veze
Pak kripë
350 gram sheqer
2 lugë miell misri
1 lugë uthull verë e bardhë
Për mbushjen:
Krem pastiçerie
250 gram luleshtrydhe
250 gram boronicë
Përgatitja:
Rrihni të bardhat e vezëve deri sa të formohet një sasi e madhe shkume. Shtojini miellin e misrit dhe sheqerin.
Më pas shtoni verën e bardhë dhe shumë pak kripë. Pasi t’i keni përzierë përbërësit me njëri – tjetrin futeni masën në furrë.
Furrën duhet ta keni ngrohur më parë në temperaturë 180 gradë dhe kur të futni masën e përgatitur fikeni atë.
Nxirreni nga furra dhe në një tavë ku do ta shërbeni shtoni një shtresë më shkumën e krijuar dhe një me luleshtrydhet dhe boronicën.
Sipër tyre shtoni kremin e pasticerisë. Embëlsirën futeni në frigorferi përpara se ta servirni.
tvklan.al