36-vjeçari kollitet kaq shumë sa nxjerr…

36-vjeçari kollitet kaq shumë sa nxjerr…

11:30 06/12/2018

Një burrë, i cili shkoi me probleme zemre në spital, përfundoi duke nxjerrë jashtë një pjesë të mushkërisë. 36-vjeçari u shtrua në qendrën spitalore San Francisco, pasi pësoi infarkt dhe për shkak të historisë së gjatë të shëndetit të dobët kardiovaskular, atij iu vendos një pacemaker.

Por gjatë javës së parë të mjekimit, ai nisi të kishte një kollë shumë të fortë. Sipas raportit të publikuar në Revistën Mjekësore

New England

, pikërisht gjatë kohës që kollitej në mënyrë të tillë, 36-vjeçari nxori nga goja një pemë bronkiale, një seri tubash që shpërndajnë ajrin në mushkëri. Pacienti, emri i të cilit nuk është bërë publik, vdiq një javë më vonë.

Revista thotë se ai kishte një deficencë të masës së gjakut që furnizon zemrën në çdo tkurrje, rreth 50 përqind më pak se normale. Gjatë gjithë javës pacienti bashkë me kollën kishte nxjerrë gjak dhe mukus, duke tendosur kështu edhe më shumë mushkëritë.

Mjekët po e mbanin atë me maskë oksigjeni. Njeriu në fakt nuk mund nxjerrë të gjithë mushkërinë jashtë trupit, për shkak se ato janë shumë më të mëdha sa për të kaluar në laring.

/tvklan.al

Të ngjashme

Grupi

Kallezo