42 vite në skenë, aktori Bujar Asqeriu rrëfen emocionet (Video)


42 vite në skenë, aktori Bujar Asqeriu rrëfen emocionet (Video)

19:10 18/04/2019

Nën lëkurën e tij janë mishëruar rreth 120 personazhe të papërsëritshëm që u kanë përcjellë shikuesve emocione dhe ndjenja të forta në vite.

Me 42 vite karrierë, Bujar Asqeriu është një ndër aktorët e mëdhenj të skenës së teatrit dhe filmit shqiptar. “Nderi i Kombit”, aktori Bujar Asqeriu është padyshim një nga emrat më të rëndësishëm në art. Magjia e ekranit të madh e bëri për vete Bujar Asqeriun qëkur ishte i vogël, teksa shihte rregullisht filmat që shfaqeshin në kinema.

Rolet e tij janë të shumta, si në dramë edhe në komedi. “Në shtëpinë tonë” është filmi i tij i parë që i hapi dyert e suksesit në kinematografi. Më pas do të luante në filmin “Radiostacioni”, “Liri a vdekje”, Vëllezër dhe shokë”, “Në prag të lirisë”, “Para agimit”, etj. Ndërsa dy ndër rolet me të cilët ka pasur sukses të jashtëzakonshëm, por edhe është vlerësuar maksimalisht është roli i Telos në filmin “Njeriu i mirë” dhe Avni Rustemi në filmin “Një emër midis njerëzve”. Ai provoi për herë të parë emocionet e skenës në shkollë të mesme, ndërkohë sot i ftuar në emisionin “Rudina” në Tv Klan rrëfeu rrugëtimin e tij të gjatë në art.

“Për artistin gjëja më e shtrenjtë dhe më e shenjtë është kur vlerësohet për punën që kryen. Tërë jetën aktori punon për të realizuar këtë gjë. Në një moment kur shihja filmin “Gladiatori” dhe ai profesori i gladiatorëve iu thoshte që do të futeshin në arenë: “Mësimi numër 1. Të hyni në arenë dhe të fitoni respektin dhe pëlqimin e publikut”. Por momenti i final varej nga publiku, i cili do të thoshte se si kishte performuar ai gladiator. Ky është një mësim i jashtëzakonshëm për të gjithë ata që punën e tyre e ballafaqojnë me publikun. E kam xhiruar me emocion të madh filmin “Në shtëpinë tonë”, edhe kur ecja shputat e këmbëve nuk i ndjeja sepse interesohesha më shumë se si do të sillesha në bisedë. Aktori gjithë qenien e tij duhet ta zotërojë, por kjo harmoni vjen me shumë eksperiencë. Por janë emocione. Teatri ka magji dhe emocione të jashtëzakonshme. Ti shikon publikun, qan me publikun, qan hallet me të, ndërkohë edhe luan dhe kjo është një marrëdhënie e jashtëzakonshme. Unë kam ndjerë edhe sallën prej 500 vetash të mbushet me frymë dhe të shfryjë në të njëjtën kohë, kjo është magji”,

tha Asqeriu.

/tvklan.al Të ngjashme