Ka gjithnjë e më shumë receta që përfshijnë në të pataten e ëmbël dhe kjo pasi përfitimet prej saj janë të shumta.

Më poshtë do të rendisim disa nga përfitimet shëndetësore të patates së ëmbël dhe pse duhet ta përfshini atë në dietën tuaj.

Ato janë të pasura me vitamina- Patatja e ëmbël ka një përmbajtje të lartë të vitaminës C, vitaminës B6, vitaminës D, magnezit, kaliumit, manganit dhe bakrit.

Përmirësojnë shëndetin e mirë të zorrëve- Kur patatja e ëmbël hahet me lëkurën e saj, përmbajtja e fibrave rritet edhe më shumë.

Patatja e ëmbël në dietën tuaj përmirëson shëndetin e syve.

Ndihmon në kontrollin e sheqerit në gjak.

Patatja e ëmbël ka kalori të ulët dhe mund të futet në dietën tuaj në shumë mënyra. /tvklan.al