Rreth 80% e sistemit tonë imunitar është e përqendruar në zorrë. Nëse trupi ynë është detoksifikues i duhur dhe bakteret e dobishme janë në ekuilibër në zorrën tonë, ne kemi superfuqinë natyrore që t’i rezistojmë ftohjeve dhe gripit pa antibiotikë, pretendojnë shkencëtarët. Disa ushqime gjithashtu mund të na ndihmojnë të pastrojmë gjakun tonë dhe të parandalojnë mpiksjen e gjakut, dhe disa mund të luftojnë erën e keqe të gojës si profesionist.

1. Avokadot heqin kimikatet nga mëlçia.

Këto energji ushqyese ulin kolesterolin dhe zgjerojnë enët e gjakut, ndërsa bllokojnë toksicitetin shkatërrues të arterieve. Avokadot përmbajnë një lëndë ushqyese të quajtur glutathione, e cila bllokon të paktën 30 kancerogjenë të ndryshëm ndërsa ndihmon mëlçinë të detoksifikojë kimikatet sintetike. Për njerëzit me presion të lartë të gjakut, këto fruta janë veçanërisht të vlefshme, pasi ndihmojnë në uljen e tij në mënyrë natyrale dhe ndihmojnë në shmangien e rrezikut të sëmundjes së zemrës dhe goditjes në tru.

2. Ananasi prish kolesterolin.

Ananasi është një frut që përmbajnë djegës natyral të yndyrave bromelain, i cili ndihmon trupin tonë të shpërbëjë proteinat dhe t’i tretë ato. Ananasi është veçanërisht i efektshëm në prishjen e kolesterolit dhe largimin e tij nga trupi. Ai hollon gjakun dhe prish mpiksjet e gjakut.

3. Lakra turshi largon toksinat dhe pastron lëkurën

Ky ushqim i fermentuar përpunohet lehtësisht nga sistemi ynë i tretjes pasi është “para-tretur” gjatë fermentimit. Kjo përzierje është probiotike dhe plot fibra, pengon fryrjen e stomakut, ju bën të kini një bark më të sheshtë dhe një lëkurë më të pastër. Lakra turshi ndihmon trupin tuaj të thithë vitaminat dhe mineralet në mënyrë më efikase dhe ju rrit energjinë e trupit në mënyrë të natyrshme.

4. Kajsitë e freskëta dhe të thata largojnë kapsllëkun.

Kajsitë e thata njihen për efektin e tyre natyror laksativ. Nëse vuani nga kapsllëku, ky ushqim do t’ju japë një efekt pastrues, duke vepruar si një “furçë” natyrore për zorrët tuaja. Kajsitë e freskëta kanë një sasi të madhe të fibrave, të cilat ju ndihmojnë të qëndroni të ngopur për një kohë më të gjatë dhe ndërkohë ushqen bakteret e mira në zorrë. Ky frut është i pasur me anti-oksidantë dhe nxit jo vetëm një pastrim të mirë natyral, por ndihmon sytë tuaj të qëndrojnë të shëndetshëm.

5. Spirulina ndihmon në luftimin e aromës së trupit.

Spirulina është një algë që rritet si në ujërat e ëmbla ashtu edhe në ujërat e kripura. Ky përbërës konsiderohet si një nga më të fuqishmit në pastrimin e gjakut nga metalet e rënda. Aftësia e përbërësit kryesor të spirulinës, klorofili neutralizon erën e trupit. Klorofili quhet nga mjekët “një deodorant i brendshëm” dhe duke e konsumuar atë, trupi fiton erën e një dushi të freskët.

6. Grejpfruti ju jep energji shtesë dhe formon belin.

Grejpfruti përmban nootkatone, të cilat janë përbërje kimike që mund të rrisin metabolizmin dhe të nxisin humbjen e peshës. Ato janë gjithashtu të pasura me fibra, të cilat ju mbajnë të ngopur dhe mund të ndihmojnë në ekuilibrimin e niveleve të sheqerit në gjak.

7. Kastraveci freskon natyrshëm frymëmarrjen.

Uji nga kastravecat parandalon tharjen e gojës dhe gjithashtu heq mbetjet e tepërta të padëshiruara të ushqimit që mund të jenë të pranishme pas një vakt. Ngjashëm me mollët, kastraveci ndihmon gjithashtu në stimulimin e prodhimit të pështymës që ndihmon në hidratimin e gojës tuaj. Në fakt, mbajtja e një fete kastraveci në gojë ndihmon në kufizimin e aromës së keqe. Perimet krokante gjithashtu ndihmojnë në heqjen e pllakave në dhëmbë dhe mbrojnë mishrat e dhëmbëve. /tvklan.al