7 pika presioni që ndihmojnë foshnjën të qetësohen nga dhimbje të ndryshme7 pika presioni që ndihmojnë foshnjën të qetësohen nga dhimbje të ndryshme

16:49 19/04/2021

Shumë nëna e dinë që nëse foshnja juaj nuk është mirë, një masazh i lehtë mund të ndihmojë për t’i qetësuar. Bebet janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj prekjes së këndshme dhe refleksologjisë, një stimulim i butë i pikave të presionit në këmbë, gjë që mund të bëjë mrekulli për shëndetin e foshnjës tuaj. Sigurohuni që të ndiqni rekomandimet e pediatrit tuaj dhe do të zbuloni se masazhet e këmbëve mund të jenë një shtesë e shkëlqyeshme në rutinën e përditshme me fëmijën tuaj.

Si refleksologjia mund të ndihmojë foshnjat

1. Dhëmbëzimi

Nëse foshnjës suaj po i dalin dhëmbët, masazhoni butësisht majat e gishtërinjve të tyre për të qetësuar dhimbjen. Pikat që korrespondojnë me nofullën e sipërme dhe të poshtme janë të vendosura poshtë nyjeve të shputës. Vendosja e presionit në gishtat e vegjël të foshnjës është një ilaç natyral për dhimbjen e dhëmbëve.

2. Rrufë

Fërkimi i këmbëve të foshnjës suaj mund të ndihmojë në nuhatjet. Pika kryesore që korrespondon me sinuset është e vendosur në majë të gishtit të madh të tyre. Duke masazhuar butësisht këtë vend, ju mund ta ndihmoni fëmijën tuaj me simptoma të ftohjes dhe dhimbje sinusi.

3. Dhimbje gjoksi

Nëse fëmija juaj lufton me mbingarkesën e gjoksit, provoni të masazhoni butësisht vendin poshtë 3 gishtërinjve të mesëm të tyre. Mund ta shtypni gishtin e madh dhe ta masazhoni lart e poshtë.

4. Barku i mërzitur

Masazhimi i pjesës së mesme të këmbës së foshnjës suaj mund të ndihmojë me spazma dhe shqetësime në stomakun e tyre. Një masazh i lehtë në qendër të këmbës së tyre është një mënyrë e natyrshme për të lehtësuar dhimbjen e stomakut.

5. Dispepsi

Një masazh i butë i këmbëve mund ta ndihmojë fëmijën tuaj me problemet e tretjes. Vendosja e presionit të lehtë në pikën e vendosur 4 gishta larg gishtit të madh të këmbës mund të lehtësojë dispepsin, dhimbjen e stomakut dhe të përzierat.

6. Gazrat

Masazhimi i këmbëve të foshnjës suaj mund të jetë veçanërisht i shkëlqyeshëm nëse ato kanë gazra. Stimulimi i pikës së vendosur midis gishtit të madh dhe gishtit të dytë mund të lehtësojë të përzierat, të vjellat dhe fryrjen e barkut.

7. Kapsllëku

Masazhet në këmbë mund të lehtësojnë kapsllëkun, sipas një studimi. Fërkoni lehtë thembrën e foshnjës nëse kanë një bark të lënduar. Kjo pjesë e këmbës është e lidhur me stomakun dhe mund të lehtësojë natyrshëm problemet që lidhen me kapsllëkun. /tvklan.alTë ngjashme