8 ministre letër Holandës

8 ministre letër Holandës

21:35 08/10/2019

“Mos bllokoni integrimin e Shqipërisë”

Një letër që mban firmat e 8 ministreve femra të qeverisë shqiptare, drejtuar parlamentit dhe qeverisë së Holandës, kërkon mos bllokimin e procesit të integrimin.

Në letër theksohet respektimi i barazisë gjinore në vendin tonë, fakt që është vlerësuar edhe nga Kombet e Bashkuara që e njohu Shqipërinë si një nga 5 vendet më të mira në botë me kabinetet më të ekuilibruara gjinore.

Në letër nënvizohet se Prokuroria e Përgjithshme dhe ajo e Krimeve të Rënda drejtohen nga gratë, ndërsa ato përbëjnë të paktën 50% të të gjitha këshillave bashkiakë dhe 60% të të gjitha pozicioneve të larta në sektorin publik.

Ministret i kërkojnë Holandës të mos lejojnë që forcat e errëta të bllokojnë perspektivën evropiane të Shqipërisë.

Tv Klan

Delta
LAJMET

Të ngjashme

AZHBR
UKT
UKT