8 nxënës fiktivë në shkollën e mesme, askush nuk i njeh8 nxënës fiktivë në shkollën e mesme, askush nuk i njeh

21:07 30/05/2019

Emisioni “Stop” është ndalur 30 km larg Lezhës, në fshatin Ungrej, pas një denoncimi për shkelje në shkollën e mesme të bashkuar “Gjergj Bib Gjergji”.

Në këtë shkollë janë të regjistruar 8 nxënës, që nuk paraqiten në shkollë dhe nuk marrin mungesa. Si të mos mjaftonte kjo, gjithçka ka ndodhur në dijeni të drejtoreshës Yllka Leka. Kjo e fundit fillimisht tha se ka një problem shëndetësor dhe se nxënësit ishin në mësim, por më pas urdhëroi mbylljen e dyerve të shkollës.

Nga ana tjetër mësuesit nuk dhanë asnjë informacion për 8 nxënësit fiktivë, si dhe nuk pranuan të hapnin dyert e shkollës. Ndaj dhe gazetarja e emisionit “Stop” komunikoi me drejtoreshën Leka nëpërmjet një telefonate.

Gazetarja: Të lutem, unë po pres sa të mbarojë dhe ora e gjashtë. Mund të më vesh në dispozicion një mësues që të më sqarojë për problematikën që kam ardhur? Në lidhje me nxënësit që janë regjistruar dhe nuk kanë ardhur?

Drejtoresha Leka: Jo!

Gazetarja: Si jo?

Drejtoresha Leka: Jo sot, jo!

Gazetarja: Nuk është me preferncë kjo moj zonjë!

Drejtoresha Leka: Meqë s’është me preferencë, por ti e ke preferencën sot…

Gazetarja: Në mungesën tuaj, ke një zëvendësues?

Drejtoresha Leka: Unë nuk kam nëndrejtor…

Gazetarja: Në rregull, një mësues kujdestar të këtyre nxënësve. Dikush duhet të flasë sot këtu!

Drejtoresha Leka: Flasim një moment tjetër, dakord?

Por gazetarja e emisionit “Stop” nuk mund ta lente me kaq këtë çështje, ndaj vendosi të kapërcejë  kangjellat dhe të hyjë në shkollën e mesme të bashkuar “Gjergj Bib Gjergji”. Edhe pse orari mësimor kishte mbaruar, dyert e shkollës vijonin të qëndronin të mbyllura.

Mësuesit u shprehën të shqetësuar dhe të bezdisur nga prezenca e gazetares, duke thënë se nuk ka asnjë të drejtë për të kërkuar informacione të tilla. Ata gjithashtu pohuan se nxënësit që u përmendën e frekuentojnë mësimin.  Ndërsa nxënësit e shkollës u shprehën se nuk i njohin.

“Jashtë kamerave” 2 mësuese vijuan me pretendimin se një prej nxënësve e frekuenton shkollën, madje bëjnë bashkë rrugën me të njëjtin furgon çdo ditë.

Gazetarja: Këtu vendi është aq i vogël, saqë njihet çuni i filanit e i fistekut, ai andej… S’e njihni juve këtë listën këtu? Ju e njihni shumë mirë këtë listën!

Mësuesja 1: Kush është kjo Xhensila?

Mësuesja 2:  Kjo është biondja, biondja moj, që ka thonjtë…

Mësuesja 1: Ueeeehaa kam harruar. Ajo vjen në furgon me ne çdo ditë.

Gazetarja: Vjen me ju?

Mësuesja 1: Po! Të betohem, po!

Gazetarja: Po duhet të kthehet me juve sot!

Mësuesja 2: A duhet të ta sqarojmë? Eshtë një bionde moderne…

Gazetarja: Bionde, po me lesh të verdhë ama…

Mësuesja 2: Me thonj pak…

Gazetarja: Ku iku?

Mësuesja 1: Sot nuk ka ardhur me ne, thashë unë.

Gazetarja: S’ka ardhur, që në mëngjes?

Operatori: Sot s’ka ardhur fare?

Mësuesja 1: S’e kam parë! Sot s’ka ardhur me ne. Ata (nxënësit) e Lezhës, ato kanë ardhur vërtetë për të kaluar, 3 nxënës drejtoresha nuk i ka pranuar sepse kanë ardhur me 4-ra. Ata kanë ardhur, kush është regjistruar është regjistruar, kush vjen në shkollë, merr shkollën, kush nuk vjen në shkollë, nuk ka për ta marrë edhe 1 mijë vjet këtu në këtë vend.

Përpos 8 nxënësve fiktivë, këto mësuese zbuluan një detaj tjetër interesant.

Gazetarja: Po mësues, sa jeni këtu? Po ku janë ato të gjimnazit, pse kanë firuar ato? Nuk po i shoh.

Mësuesja 1:  Po këto jemi ne.

Mësuesja 2: Po 3 janë vendali, të gjimanzit… ikën ato.

Gazetarja: Po kur s’ke nxënës do ikësh, çfarë do bësh? Këtu, këtu s’qenkan vetëm këto të 8-të, këtu qenka i gjithë gjimnazi që nuk vika në shkollë.

Mësuesja 1: Nesër kemi “Lojrat Olimpike”, nesër vini!

Gazetarja: Nesër keni “Lojrat Olimpike” dhe në të vijmë dhe t’ju bëjmë një video?

Mësuesja 1: Po, bëje!

Gazetarja: T’jua nxjerrim, sesa bukur e keni organizuar? Seriozisht e ke?

Mësuesja 1: Hajde nesër!

Gazetarja: Mos u tall, mos ia fut kot!

Emisioni “Stop” u nis për të zbardhur një shkelje në shkollën e mesme të bashkuar “Gjergj Bib Gjergji”, në lidhje me një denoncim për 8 nxënës që nuk frekuentonin mësimin, por zbuluan që këtë gjë e bënin të gjithë nxënësit, duke përfshirë edhe vetë drejtoreshën…/tvklan.alTë ngjashme