9 viktima dhe 411 të infektuar në 24 orë në Serbi

9 viktima dhe 411 të infektuar në 24 orë në Serbi

22:40 14/04/2020

Situatë alarmante nga koronavirusi

Serbia ka shënuar edhe 9 viktima për një ditë nga Covid-19. Numri i të infektuarve është 4,465 me 411 raste pozitive. Numri i viktimave në total është 94. Ekspertët frikësohen se shtimi i numrit të madh mund të asgjësojë masat dhe të sjellë krizë të thellë.

Sinodi i Kishës Ortodokse, përkundër bisedës së Patriarkut Irinej me presidentin, ka kërkuar që masat e ndalesës së daljes të anulohen gjatë ceremonisë së pashkëve. Kjo ka shtyrë epidemiologun kryesor të ofrojë dorëheqjen, por që nuk është pranuar.

“Më ka prekur thellë kërkesa e Sinodit të Kishës ortodokse pasi tërësisht, në njëfarë forme, mohon gjithçka që është bërë për ruajtjen dhe shpëtimin e jetës në përgjithësi”.

Epidemiologët thonë se vetëm disiplina mund të ndihmojë. Në tërë Serbinë janë infektuar 533 punonjës shëndetësie. Ndërsa shumica e spitaleve pranojnë vetëm raste me virusin korona. Ekspertët më së shumti frikësohen nga një valë e dytë e infeksioneve. Ekipet mjekësore kanë evakuuar nga strehimoret për të moshuarit qindra persona, pasi është shtrirë në dhjetëra të tilla, por Serbia ka 223 qendra për të moshuarit.

Tv Klan

Të ngjashme

Grupi

Kallezo