A janë racistë shqiptarët? (2010)A janë racistë shqiptarët? (2010)

22:57 27/10/2010

Incidente të shumta kanë ndodhur me shqiptarët në vende të ndryshme të botës, nga ku janë cilësuar si veprime racizmi. Por nga ana tjetër ata pretendojnë se asnjëherë nuk kanë patur komplekse të tilla ose shenja nacionalizmi të shfrenuar. Mos ndoshta kanë koncepte të ndryshme për nacionalizmin dhe racizmin?

Për shembull komuniteti rom nuk arrin dot të integrohet në jetën e komunitetit për shumë shkaqe. Disa mendojnë se ky komunitet qëndron i vetëzoluar, ndërsa disa të tjerë mendojnë se nuk u krijohen hapësira dhe se e kanë të pamundur të jenë të barabartë. Nga ana tjetër komuniteti hebre nuk u diskriminua në Shqipëri gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Por sa e vërtetë është që shqiptarët janë në tërësi racistë ndaj njerëzve me ngjyrë?

Për të diskutuar mbi këtë çështje, në emisionin “Opinion” ishin të ftuar Elsa Ballauri, Fatos Lubonja, Luan Hajdaraga, Auron Tare dhe Ermal Hasimja./tvklan.al
Të ngjashme