Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë takim për rritjen e çmimeve


Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë takim për rritjen e çmimeve

11:20 01/04/2022

Ky vendim vjen pas planit që ndërmori administrata e Joe Biden për të hedhur në treg 180 milionë fuçi nafte

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë do të mbajë një takim për të diskutuar mbi rritjen e çmimeve të naftës. Ky takim vjen pas vendimit që ndërmori administrata e Joe Biden për të hedhur në treg 180 milion fuçi naftë, rezerva më e madhe e hedhur ndonjëherë që nga 1974.

Konsumatorët e mëdhenj po kërkojnë mënyra për të lehtësuar ndikimin e çmimeve globale të naftës, të cilat janë rritur më shumë se 30% këtë vit duke ndikuar në ekonomitë e tyre.

Sipas IEA, sanksionet perëndimore ndaj Rusisë pas pushtimit të Ukrainës pritet të kenë një humbje prej rreth 3 milionë fuçi në ditë naftë ruse në Prill. Për të plotësuar mungesën, Presidenti Joe Biden autorizoi lirimin më të madh ndonjëherë nga Rezervat Strategjike të Naftës së SHBA, një çlirim prej 1 milion naftë bruto për gjashtë muaj duke filluar nga Maji. 

Disa anëtarë në Azi kanë thënë se do të mbështesin iniciativat e IEA (Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë). Japonia do të veprojë në mënyrë të përshtatshme për lirimin e rezervave të naftës, ndërsa do të vëzhgojë nga afër zhvillimet globale.

Ministria e Tregtisë, Industrisë dhe Energjisë e Koresë së Jugut tha në një deklaratë javën e kaluar se planifikon të mbështesë bashkëpunimin për të importuar naftë e gaz dhe është zotuar të lëshojë 4.42 milionë fuçi.

Zelanda e Re ka rezerva në dispozicion për lirim nëse kërkohet. Australia është zotuar të lëshojë plot 1.7 milionë fuçi që mban në rezervat e saj emergjente.

Tv Klan

Të ngjashme