“Air Albania” fluturon në Prill


“Air Albania” fluturon në Prill

15:35 26/03/2019

Kompania e parë e fluturimit me kapital të shtetit shqiptar “Air Albania” do të nisë fluturimet në mes të muajit Prill, kohë kur përfundon edhe aeroporti i ri i Stambollit. Kreu i Autoritetit të Aviacionit Civil tha se destinacioni i parë i saj, me avionin e quajtur “Lasgushi” do të jetë pikërisht Turqia, ndërsa kompania pritet të aplikojë për licencimin e avionit të dytë, që do të fluturojë drejt Londrës dhe në 3 qytete të Italisë.

“Fluturimet do të fillojnë me destinacion aeroportin e ri të Stambollit, ndërkohë kompania ka deklaruar se është në pritje të avionit të dytë që do të ketë synim destinacionet europiane. Sa i përket fluturimeve, kompania ka thënë se do të jenë në disa aeroporte në Itali, Romë, Milano, Bolonja dhe Londër”.

Fluturimi i avionit me flamurin shqiptar do të sjellë ulje të çmimit të biletave për qytetet ku do të zbresë. “Air Albania” ka përfunduar tashmë të gjitha procedurat e certifikimit dhe licencimit të ekuipazhit, regjistrimit të avionit Airbus 319-132 si dhe u lëshua Certifikata e Vlerësimit të Vlefshmërisë Ajrore nga organizata europiane.

“Kemi lëshuar certifikatën e operimit për kompaninë ajrore mbajtëse të flamurit “Air Albania”. Ky është finalizimi i një procesi intensiv dhe rigoroz të certifikimit të një kompanie ajrore shqiptare, për kryerjen e operimeve komplekse të transportit të sigurt të pasagjerëve.”

Kompania Air Albania u regjistrua si kompani në Shtator të vitit 2018, 10% të aksioneve të saj i ka kompania shtetërore Albcontrol, 49% janë në pronësi të Turkish Airlines dhe 41% në pronësi të MDN Invest.

Tv Klan


Të ngjashme