Akti normativ kalon pa shpërblimet në fundvit

Posta

Akti normativ kalon pa shpërblimet në fundvit

15:49 15/10/2019

Denaj: Paketën e solidaritetit do ta vlerësojmë muajt e ardhshëm

Ministria e Financave dhe Ekonomisë refuzoi kërkesën e deputetëve të Komisionit të Ekonomisë për të parashikuar në aktin normativ të buxhetit të këtij viti një fond për dhënien e shpërblimeve në fund të vitit për pensionistët dhe familjet në nevojë.

Deputetët votuan variantin e sjellë në Kuvend pa paketën e solidaritetit. Por anëtarët e Komisionit këmbëngulën që gjatë javëve të ardhshme, qeveria të vijë në Kuvend dhe të diskutojë mundësinë e dhënies së shpërblimeve për këto shtresa.

Ministrja Anila Denaj tha se qeveria do të bëjë këtë vlerësim në muajt e mbetur të vitit.

Akti Normativ i buxhetit 2019 ka ulur parashikimet për të ardhurat që do të vijnë nga tatimet e doganat me 10 milionë dollarë, ku goditjen më të madhe e jep Tatimi mbi Vlerën e Shtuar.

Megjithatë ruhen balancat e defiçitit dhe borxhit publik, sipas parashikimeve fillestare. Qeveria ka shtuar fonde për Bulevardin Verior të Tiranës dhe rehabilitimin e lumit të Lanës, si dhe përshpejtimin e punimeve për By Pass-in e Fierit.

Në bazë të tabelës së buxhetit, detyrime të prapambetura në infrastrukturë rezultojnë të jenë 62 milionë dollarë, fonde të cilat ende nuk janë buxhetuar.

Tv Klan


Reklama
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
UKT
UKT

Grupi