AKU bllokon 42 viça me dermatozë

AKU bllokon 42 viça me dermatozë

15:40 18/05/2019

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka sekustruar 42 viça në pikën kufitare të Morinës teksa po hynin nga Serbia me dyshimin se janë të prekur nga sëmundja e Dermatozës.

Kafshët do të mbahen për 21 një ditë në karantinë dhe më pas do të futen në proces therje.

Ndërkohë në Hanin e Hotit janë bllokuar edhe pritet të kthehen në vendin e origjinës në Austri, 24 ton kripë.  Gjatë kontrollit të dokumentacionit ka rezultuar se certifikata e analizës dhe etiketa e produktit, paraqesin nivelin e jodit më të ulët se kufiri i lejuar.

Tv Klan

LAJMET
Të ngjashme
Delta

UKT