“Protesta e serbëve të veriut nuk kishte mesazh të qartë”

Vendimin për Dinarin dhe aksionet në strukturat paralele serbe analisti serb, Branislav Krsqit i ndërlidh me themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe.

“Vendimi për Dinarin vjen njëkohësisht me formimin e Asocacionit e Komunave me Shumicë Serbe.

Megjithatë, situatën aktuale e konsideron të jashtëzakonshme. Nuk përjashton mundësinë e ndonjë eskalimi të situatës si dhe skenarin e largimit të serbëve nga Kosova.

“Serbët e shtetit të Kosovës janë në rrugën e daljes nga Kosova.”

E në gjithë këtë situatë thotë se po pësojnë qytetarët serbë të Kosovës.

“E vetmja viktimë në këtë situatë janë serbët, nënshtetasit e Kosovës nga veriu i vendit. Edhe nga Beogradi zyrtar, edhe nga Prishtina zyrtare.”

Kosova e Serbia sërish kanë ashpërsuar raportet pas hyrjes në fuqi të rregullores që e njeh Euron si valutë të vetme në Kosovë e që ndërkombëtarët po insistojnë në shtyrjen e zbatimit të këtij vendimi.

Tv Klan