Angela Price Aggeler, ambasadorja e re e SHBA-ve në RMV

Angela Price Aggeler, ambasadorja e re e SHBA-ve në RMV

17:12 05/08/2022

Aggeler: Të kërkohet përgjegjësi nga aktorët e korruptuar

Angela Price Aggeler do të jetë ambasadore e ardhshme e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Shkup. Shumica e demokratëve në Senat ka publikuar në Tëitter se Aggeler është konfirmuar si ambasadore e re amerikane, e cila do të vjen në vendin e Kate Marie Byrnes, e cila është në këtë funksion që nga viti 2019. Ambsadorja e re u zotua se do të punojë për të luftuar korrupsionin.

“Do t’i inkurajoj reformat gjyqësore dhe do t’ju bëj thirrje institucioneve të promovojnë transparencë në hetimet e akuzave për keqpërdorim dhe të kundërshtojnë me vendosshmëri korrupsionin që të përforcojnë besimin e publikut në qeverisjen. Do të punoj me partnerët ndëretnik që t’i ndihmojë Maqedonisë së Veriut të zhvillojë strategji nacionale e cila do të kërkojë përgjegjësi në mënyrë efektive nga aktorët e korruptuar”.

Aggeler thotë se SHBA-të mbështesin fuqishëm Maqedoninë e Veriut në qëllimin e saj afatgjatë për t’u bërë pjesë e BE-së.

“Ne qëndrojmë fuqishëm pas procesit të zgjerimit të BE-së.. Maqedonia e Veriut i tejkaloi sfidat e vështira dhe ka bërë zgjedhje të vështira që të bëjë hapa historik përpara në rrugën e saj drejt anëtarësimit”.

Ambasadorja e re amerikane paraprakisht ka punuar në funksione të ndryshme në Departamentin Amerikan të Shtetit, mes të cilave edhe në ambasadën amerikane në Shkup, përgjegjëse për marrëdhënie me publikun.

Klan Macedonia

Të ngjashme