Art përmes dixhitalizimit/ Artistja tuniziane me artin e saj promovon të drejtat e grave

Art përmes dixhitalizimit/ Artistja tuniziane me artin e saj promovon të drejtat e grave

17:15 24/05/2023

Duke kapërcyer paaftësinë e saj fizike dhe duke frymëzuar të tjerët për të ndjekur ëndrrat e tyre, një artiste tuniziane theksoi dimensionet estetike dhe morale të femrës përmes portreteve dixhitale.

E quajtur “V si “Venus”, ekspozita e artistes Olfa Dabbabi u zhyt në thellësitë e thella të tokës dhe galaktikës, teksa kapte thelbin e tetë aspekteve të shpirtit të saj, si dhe atyre që ndërlidhen me gratë e tjera.

Artisja 26-vjeçare tregon për Reuters:

“Gjëja që kam dashur gjithmonë të bëj ishte të përfaqësoja gratë në një mënyrë artistike. Unë gjithmonë dua të prezantoj aspektet e tyre të ndritshme, brilante, të bukura dhe që ata të jenë gjithmonë në pozicionin e forcës dhe ky është mesazhi që dua të jap përmes artit tim.”

Dabbabi u shfaq si një figurë e shquar në botën e artit dhe kulturës, teksa kapërceu pengesat dhe bullizmin.

“Unë shoh që ka njerëz që duan të të thonë gjëra të këqija dhe kjo është ende kështu. Unë mund t’u përgjigjem atyre vetëm me suksesin tim dhe kjo është përgjigja më e mirë për njerëz të tillë.”

Duke shijuar një përvojë shqisore me dritën dhe zërin, të ftuarit ndoqën atë që Dabbabi e përshkroi si ekspozitën e parë të këtij lloji në Tunizi.

Klan News

Të ngjashme