Asociacioni, Hoxhaj: Antidemokratike fshehja e draftit


Asociacioni, Hoxhaj: Antidemokratike fshehja e draftit

20:14 15/11/2023

Ish-ministri i Jashtëm kërkon transparencë

E quan draft-statutin e fundit të asociacionit të komunave me shumicë serbe të pakrahasueshëm me versionet e mëparshme duke arguementuar se i njëjti e pranon shtetin e Kosovës.

Por Kryeministri Kurti deri më tani ende nuk e ka bërë publik këtë raport duke u arsyetuar se këtë ia kanë kërkuar ndërkombëtarët.

Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj, e konsideron antidemokratike që ky draft të mbahet fshehtë nga opinioni publik.

“Është e pakuptueshme dhe anti-demokratike që ky draft të mbetet më tutje i fshehur dhe të mos i tregohet opinionit publik për një temë e cila është shumë e rëndësishme”.

Një draft së fundmi është publikuar nga ish-kryeinspektori i AKI-së, Burim Ramadani.

Qeveria e Kosovës nuk e ka mohuar e as pohuar nëse ky draft-statut është i njëjti me atë të BE-së duke thënë se e kanë të pamundur të komentojnë mbi vërtetësinë e secilit dokument që publikohet.

Enver Hoxhaj heziton ta komentojë pa e parë parë versionin zyrtar.

Pikërisht themelimi i asociacionit sipas palës serbe do të jetë temë kryesore e takimit të së enjtes në Bruksel.

Pala kosovare ka konfirmuar pjesëmarrjen duke mos komentuar temat.

Megjithatë Kryeministri Albin Kurti insiston që të nënshkruhet plani i BE-së ku është i përfshirë asociacioni si dhe zbatimi edhe i pikave të tjera të marrëveshjeve të Brukselit.

Tv Klan


Të ngjashme