Asteroid pranë Diellit

Asteroid pranë Diellit

10:21 11/02/2019

Vrojtohet për herë të parë një asteroid që orbiton shumë pranë Diellit. Ka një orbitë ndryshe nga të tjerët dhe është trupi qiellor që i është afruar më shumë yllit tonë i zbuluar ndonjëherë. Madje trajektorja e tij është shumë më afër në krahasim me atë të Afërditës, që është edhe planeti i 2 i sistemit tonë.

Është quajtur 2019 AQ3 dhe sipas përllogaritjeve të astronomëve i duhen vetëm 165 ditë për të përmbushur një rrotullim rreth diellit, ndërsa Afërditës i duhen 225 ditë. Por ende nuk ka informacione të sakta për përmasat e tij, që shkencëtarët aludojnë se mund të jenë përreth 1.6 km diametër.

Sipas ekspertëve të Institutit Teknologjik të Kalifornisë ky asteroid nuk përbën kërcënim për planetin tonë.

Klan Plus

Të ngjashme

Grupi

Kallezo