Astir, qytetarët paguajnë 50 Lekë për të kaluar nga njëra anë e rrugës në tjetrën (Video)

Astir, qytetarët paguajnë 50 Lekë për të kaluar nga njëra anë e rrugës në tjetrën (Video)

21:16 12/04/2019

Qytetarët e Tiranës duhet të paguajnë 50 Lekë të reja, nëse u bie rruga nga Astiri e duan të kalojnë nga njëra anë e rrugës në tjetrën. Kësaj takse nuk i shpëtoi as grupi i xhirimit i “Stop”. Kur e pyet rojen-taksidar, se përse duhet paguar kjo shumë, ai thotë, se është tokë private.

Qytetarët thonë, se nuk kanë alternativë tjetër, pasi shteti nuk ka investuar në rrugë e kështu duhet të paguajnë për të kaluar. Pronari i subjektit shprehet, se për këtë pronë, ka certifikatë pronësie ndaj mund të bëjë çfarë të dojë.

Stopi-Si kalove?

Roja-Mirë! Si je ti?

Stopi-Sa është mo?

Roja-Pesëqind!

Stopi-Për çfarë është kjo taksa këtu?

Roja-Mirëardhshi!

Stopi-Për çfarë është kjo pagesa?

Roja-Sepse është pronë private!

Stopi-Pronë private, nga një krah në krahun tjetër?

Roja-Po!

Roja-Është pronë private, ka një tabele atje…”

Pronari, tha do vendosë taksë pasi është tokë e tij dhe e shfrytëzon si të dojë.

“Unë kam një tokë që është pronë e imja, dhe e shfrytëzoj si të dua. Këtu nuk ka projekt rrugë unë të them që e kam shtruar rrugën vetë nga fillim në fund. Normal që do ve taksë, se jap një shërbim dhe me licencë. E kam parkim, lokal, biznes të hapur”./tvklan.al

Të ngjashme
UKT